Idei de campanii BTL la festivaluri

Anul abia a început, însă pregătirea pentru un festival implică săptămâni de muncă și întâlniri constante pentru brainstorming. Neversea, UNTOLD sau Summer Well reprezintă prilejuri perfecte pentru a-ți promova business-ul într-un mod inedit. Majoritatea brandurilor și-au perfecționat tacticile de-a lungul timpului, și-au rafinat ideile și au ajuns inevitabil la rețetele potrivite pentru o campanie BTL de succes. Tocmai de aceea, ca să atragi atenția publicului vizat e necesar să depui eforturi pe măsură. De la setarea obiectivelor până la alegerea serviciilor de hostess Bucuresti – totul trebuie planificat din timp.


Te întrebi cum poți aduce povestea brandului tău la unele dintre cele mai apreciate festivaluri ale verii? Descoperă mai jos câteva surse de inspirație!

Top idei de campanii BTL pe care să le abordezi la festivaluri

Dacă vrei să rămâi în mintea potențialilor clienți și să te bucuri de rezultate durabile, ai nevoie de mesaje relevante. Iată doar câteva dintre soluțiile pe care le poți pune în aplicare:

  • Zone de relaxare – Creează un spațiu special în care participanții se pot retrage pentru a-și reîncărca bateriile. Adoptă o tematică specifică vibe-ului de festival – cu hamace, perne și umbrele personalizate. Este modalitatea numai bună de a oferi băuturi răcoritoare, mostre gratuite ale produselor sau materiale promoționale. Creează o stare generală de bine înainte de a vorbi despre vânzări.
  • Activități interactive – Organizează ateliere sau activități care să implice participanții și să le asigure experiențe memorabile. Un perete unde își pot lăsa gândurile sau un colț cu obiecte personalizate reprezintă opțiuni facile. Pune accent și pe latura spirituală și oferă clienților posibilitatea de a efectua teste de personalitate sau descoperire a sinelui.
  • Concursuri și tombole – Nu contează că e vorba de sesiuni foto creative, concursuri de dans sau jocuri tematice, participanții vor fi cu siguranță dornici să câștige. Surprinde amintirile într-un mod original și dăruiește-le la final tricouri, brățări, pălării sau alte obiecte handmade cu logo-ul business-ului tău. Ca să-ți fie mai ușor poți opta pentru servicii de hostess evenimente – personalul se poate ocupa cu ușurință de împărțirea cadourilor.
  • Folosește realitatea virtuală pentru a crea o experiență imersivă – Relevanța campaniilor care implică interacțiunea directă cu prospecții nu poate fi contestată. Însă, tehnologia reprezintă un instrument ideal pentru a materializa ideile extravagante. Coca Cola a optat pentru realitate virtuală pentru a-și transforma clienții în staruri pop – concept pe care îl poți folosi și tu. Creează o cameră specială, cu decoruri personalizate, unde prospecții să testeze produsele și serviciile tale. Oferă-le șansa de a crea videoclipuri interactive, pe care să le partajeze ulterior cu prietenii pe rețelele sociale. 

Însă, nu trebuie să scapi din vedere aspectele administrative și de organizare. Povestea nu ar însemna nimic fără o logistică efectuată conform standardelor. În asemenea cazuri, o agentie hostess Bucuresti îți poate fi de mare folos. Cum? Prin furnizarea de personal specializat, care se poate ocupa de:

  • Colectarea lead-urilor,
  • Gestionarea situațiilor neprevăzute,
  • Întâmpinarea și direcționarea invitaților,
  • Sampling și flyering,
  • Distribuirea materialelor promoționale.

Festivalurile verii te așteaptă cu numeroase oportunități de promovare. Tot ce trebuie să faci este să gândești conceptul și să apelezi la servicii profesionale de hostess Bucuresti!

Previous post Păreri PEFOC – top șeminee spectaculoase și ieftine care se pot monta în sufrageria de la bloc!
Next post Cum să alegi o bluză elegantă pentru femei