Cum sa te pregatesti pentru sedintele de epilare definitiva? Ce sa faci dupa fiecare sedinta?

Decizia de a incepe un tratament de epilare definitiva este un pas major in gestionarea parului nedorit de pe corp. Pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru a te asigura ca pielea ta ramane sanatoasa si protejata, este important sa stii cum sa te pregatesti inainte si ce sa faci dupa fiecare sedinta de epilare.

Pregatirea pentru epilarea definitiva

Cei de la G-Beauty, clinica de epilare definitiva Brasov, ofera cateva sugestii despre cum sa te pregatesti pentru o sedinta de epilare definitiva:

 • Evita expunerea la soare: Expunerea la soare poate creste sensibilitatea pielii tale si riscul de decolorare a pielii dupa tratament. Incearca sa eviti soarele cu cel putin doua saptamani inainte de sedinta ta.
 • Nu epila parul de la radacina: Epilarea cu ceara sau cu dispozitive de smuls parul trebuie evitata cu cel putin 4 saptamani inainte de tratament. Aceste metode elimina foliculul de par pe care laserul sau IPL-ul incearca sa-l distruga.
 • Rade zona de tratament: Cu o zi sau doua inainte de sedinta ta, rade zona care urmeaza sa fie tratata. Acest lucru permite energiei laserului sau IPL sa se concentreze asupra foliculului de par, nu asupra parului de deasupra pielii.

Ce sa faci dupa fiecare sedinta de epilare definitiva

Dupa fiecare sedinta de epilare definitiva, urmeaza acesti pasi pentru a te asigura ca pielea ta se recupereaza in mod corespunzator:

 • Evita expunerea la soare: La fel ca inainte de tratament, este important sa protejezi pielea de soare dupa o sedinta de epilare definitiva. Expunerea la soare poate provoca decolorarea pielii, in special daca pielea este inca sensibila dupa tratament.
 • Aplica o crema calmanta: Dupa tratament, pielea ta poate fi putin inrosita si sensibila. Aplica o crema sau un gel calmant, cum ar fi aloe vera, pentru a ajuta la calmarea pielii.
 • Evita incalzirea excesiva a pielii: Dusurile fierbinti, saunele si exercitiile intense ar trebui evitate timp de 24 de ore dupa tratament pentru a preveni iritarea pielii.
 • Hidrateaza-te: Hidratarea adecvata ajuta la mentinerea pielii sanatoase. Asigura-te ca bei suficienta apa si aplica o crema hidratanta pe zona tratata.
 • Evita epilarea parului intre sedinte: Nu este recomandat sa smulgi sau sa folosesti ceara pe parul care creste intre sedintele de epilare definitiva. Daca este necesar, poti sa razi parul, dar evita metodele care elimina parul de la radacina.

Ingrijirea pielii intre sedintele de epilare definitiva

Intre sedintele de epilare definitiva, este important sa ai grija de pielea ta pentru a te asigura ca tratamentul este eficient si ca pielea ta ramane sanatoasa:

 • Protejeaza-te de soare: Continua sa eviti expunerea directa la soare si sa folosesti o crema cu protectie solara in zonele tratate.
 • Hidrateaza-te: Pielea hidratata se vindeca mai repede si arata mai bine. Continua sa bei multa apa si sa folosesti o crema hidratanta pe piele.
 • Foloseste produse blande: Dupa tratament, pielea ta poate fi mai sensibila la produsele de ingrijire a pielii. Incearca sa folosesti produse blande, fara alcool sau parfumuri puternice, care ar putea irita pielea.

Pregatirea pentru sedintele de epilare definitiva si ingrijirea corecta a pielii dupa fiecare sedinta sunt esentiale pentru a obtine rezultate optime. Epilarea definitiva este o investitie in frumusetea si confortul tau, asa ca merita sa te asiguri ca o faci in mod corect.

Previous post Cauzele imbatranirii premature
Next post Răscumpărarea Inteligentă a Creditului Ipotecar: Dobândă Fixă de 5% și Bonus de 2000 de Lei pentru Cheltuieli Notariale