Ce este psihoterapia și unde mergi la psihoterapeut în București?

Sunt perioade în care simți că universul se năruie, te cuprinde anxietatea sau poate pur și simplu nu mai găsești sens în ziua de azi. Prietenii și persoanele dragi te îndeamnă să mergi la psihoterapeut.

Ai o reținere pentru că există o mitologie falsă despre a merge la psiholog, psihoterapeut.

În acest articol îți descriem ce este psihoterapia, cum alegi un psihoterapeut bun și unde mergi în București.

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este o formă de tratament psihologic care își propune să ajute oamenii să își îmbunătățească starea mintală, să se simtă mai bine și să își gestioneze mai bine aspectele emoționale și comportamentale.

Altfel spus,  un psihoterapeut este, înainte de toate,  un specialist calificat și avizat de către Colegiul Psihologilor din România, care lucrează cu persoanele care se confruntă cu probleme emoționale sau comportamentale, oferindu-le ajutor și sprijin în a-și gestiona mai bine gândurile, emoțiile și comportamentele.

Când să mergi la un psihoterapeut?

Există momente în viață când ne putem simți copleșiți de problemele noastre și ne putem simți debusolați în ceea ce privește cum să le gestionăm. Iată câteva semne care ar putea indica faptul că este momentul să cauti ajutorul unui psihoterapeut:

 • Te simți trist sau anxios pentru o perioadă lungă de timp.
 • Te confrunți cu probleme de relaționare cu familia, prietenii sau colegii.
 • Ai suferit o traumă sau o pierdere semnificativă și te simți blocat în procesul de vindecare.
 • Experimentezi comportamente dăunătoare, precum dependența de alcool, tutun sau alte substanțe sau ai răbufniri compulsive.
 • Ai probleme cu somnul sau cu alimentația.
 • Ai probleme în cuplu.
 • Ești în punctul unui burnout.
 • Simți că nu mai ai sensul vieții și îți este greu să îți găsești motivarea în a face lucruri pentru tine.

 

Ce înseamnă un terapeut bun?

Un psihoterapeut bun trebuie să  fie aproape de oameni și aibă abilități de a putea oferi ghidaj, sprijin și de a fi aproape de client.

 • Empatie – capacitatea de a se pune în locul pacientului și de a-l înțelege.
 • Competență profesională – un terapeut bun trebuie să aibă o pregătire în domeniul psihologiei și să fie înscris și avizat de Colegiul Psihologilor.
 • Abilități de comunicare – un terapeut bun trebuie să fie capabil să comunice eficient cu pacientul și să fie capabil să-i ajute să-și exprime emoțiile și sentimentele.
 • Flexibilitate – terapia trebuie să fie adaptată la nevoile și preferințele individuale ale pacientului.
 • Confidențialitate – un terapeut bun trebuie să păstreze confidențialitatea pacientului și să respecte intimitatea sa.
 • Non-judecata – un terapeut nu judecă clientul care îi trece pragul, doar îl susține către calea spre bine.

Unde mergi la psihoterapeut în București?

Cabinetul de Psihoterapie, hipnoterapie și neurofeedback AidaIvan.ro  din București este una dintre clinicile apreciate de clienți pentru profesionalism, empatie și rezultatele pe care le-au demonstrat de-a lungul timpului. Aida Ivan, fondatorul clinicii Aida Ivan, Living Psychology este psihoterapeut cu mai mult de 20 de ani de experiență, ea fiind și nucleul care a coagulat o echipă de profesioniști care au transformat meseria în vocație: psihoterapia.

Previous post <a></a>Centrala termică pe gaz o soluție economică și simplu de administrat pentru case. Iată cum economisești mai mult
Next post Este unicat in Transilvania si devine o emblema a institutiilor medicale dedicate copiilor!