Urmează să te muți la curte? Iată cum poți să-ți înfrumusețezi grădina!

Sursă foto: Fionaspa.ro

Momentul în care te pregătești să te muți la o casă cu grădină este, probabil, cel mai așteptat din viața celor mai mulți oameni. Astfel, o grădină bine amenajată poate deveni un adevărat paradis personal, un loc unde să te relaxezi, să te bucuri de natură și să te distrezi alături de familie și prieteni. Dacă ești în căutarea unor idei care să te inspire în acest sens și să-ți ușureze considerabil munca, ai ajuns unde trebuie!

Iată câteva idei și sfaturi pentru a-ți înfrumuseța grădina simplu și fără bătăi de cap

Amenajează un spațiu de relaxare și socializare

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei grădini frumoase este crearea unui spațiu confortabil și plăcut pentru relaxare și socializare, unde atât membrii familiei, cât și invitații să se poată bucura în voie de compania celorlalți în timp ce savurează un cocktail rece. Poți opta pentru mobilier confortabil, cum ar fi șezlonguri sau scaune cu perne moi, alături de o masă de cafea și măsuțe laterale. Adaugă umbrele sau pergole pentru a oferi protecție împotriva razelor solare și a crea un spațiu plăcut chiar și în zilele fierbinți de vară și vei avea un loc în care să te bucuri de puțină liniște alături de cei dragi, chiar în confortul propriei curți.

Instalează o piscină cu hidromasaj

Pentru și mai multă relaxare și răsfăț, poți să instalezi o piscină cu hidromasaj în grădină, care va fi modalitatea perfectă pentru a te destinde după o zi lungă și obositoare sau pentru a organiza seri romantice alături de partenerul tău. Acesta te va ajuta să te relaxezi și să te bucuri de momente de liniște și răsfăț în aer liber fără să vii nevoit să împarți spațiul cu alți oameni străini. De exemplu, poți încerca una dintre piscinele cu hidromasaj de la Fiona Spa și nu vei fi dezamăgit de rezultat!

Amenajează o zonă de servit masa

Nu uita să amenajezi și o zonă dedicată meselor în aer liber, iar pentru asta poți să îți construiești o terasă sau să instalezi o masă mare și câteva scaune confortabile. Adaugă o umbrelă pentru a oferi protecție împotriva soarelui și a crea un spațiu plăcut unde să te bucuri de mâncărurile delicioase pregătite în aer liber, iar apoi pregătește-te să savurezi mâncarea preferată în timp ce admiri apusul.

Plantează flori și plante decorative

Plantele și florile sunt sufletul unei grădini frumoase și vii, astfel, alege plante care se potrivesc climatului și condițiilor de lumină din zona ta și creează aranjamente frumoase și pline de culoare. Ține cont de faptul că plantele aranjate în grupuri aduc un plus de culoare și vitalitate în grădină, așadar, alege unele cu flori colorate și creează aranjamente pline de farmec în diferite zone ale grădinii tale. De asemenea, un iaz sau o fântână arteziană pot crea un peisaj și mai deosebit, dacă spațiul, timpul și bugetul îți permit acest lucru. Sunetul apei curgătoare are un efect calmant și poate transforma complet atmosfera din grădina ta, iar dacă adaugi și câteva plante acvatice și niște iluminat ambiental, vei avea parte  de cele mai liniștite nopți chiar în propria ta grădină.

Amenajează un spațiu de grădinărit

Dacă îți place grădinăritul, poți să amenajezi un spațiu special dedicat acestui hobby, iar un mic atelier de grădinărit poate fi locul ideal pentru a-ți petrece timpul liber și a te bucura de plăcerea de a lucra cu pământul și plantele. Un atelier de grădinărit simplu și funcțional poate fi construit cu materiale ușor de găsit și de prelucrat, dar alege un spațiu bine luminat și ventilat, adaugă mese de lucru, rafturi pentru depozitare și un loc pentru unelte.

În concluzie, dacă ești genul de om care nu este fan al ieșitului în oraș și preferă să-și petreacă timpul liber în intimitatea și liniștea propriei locuințe, atunci încearcă să pui în aplicare sfaturile de mai sus și, cu siguranță, nu vei mai părăsi perimetrul casei tale mult timp de acum înainte!

Previous post Antrenamente pentru acasă fără echipament
Photo Goal setting Next post Cum să Îți Planifici și Să Îți Îndeplinești Obiectivele Profesionale