Tenul fără manual de utilizare. Top cele mai cunoscute probleme ale tenului și soluțiile potrivite pentru acestea

Poză de Alexander Grey pe Unsplash 

Pielea este cel mai întins organ al corpului, iar spre deosebire de celelalte organe, este și cel mai expus. Dacă pielea corpului este în cea mai mare parte protejată, în cazul tenului există anumite situații în care el are de suferit fie din cauze interne, fie externe. Află cum poți avea grijă de tenul tău, în funcție de problemele acestuia și care sunt cele mai bune soluții care te pot ajuta să te bucuri de un ten sănătos. 

Care sunt cele mai frecvente probleme ale tenului?

  1. Petele pigmentare

O mare parte a persoanelor, deopotrivă bărbați și femei, se confruntă cu apariția petelor pigmentare. Deși acestea se văd cu ochiul liber în cele mai multe dintre cazuri, există și situații în care poate fi necesară o analiză atentă a tenului, astfel încât să se poată pune un diagnostic corect. Pentru a ști cu exactitate dacă tenul tău suferă ca urmare a hiperpigmentării poți face o analiză detaliată a pielii, în baza căreia să poți alege tratamentul potrivit pentru tine. Poți găsi informații despre ce presupune o analiză facială pe estevainstitute.ro și poți afla de asemenea care sunt beneficiile pe care le are o astfel de procedură. Cunoașterea detaliată a problemelor tenului te poate ajuta să adopți mai ușor tratamentele necesare și să găsești soluții eficiente pentru a te bucura de cele mai bune rezultate pentru pielea ta. 

  1. Acneea

Una dintre cele mai cunoscute probleme este acneea, o afecțiune caracterizată de producția exacerbată de sebum la nivelul pielii. Acneea poate avea o multitudine de cauze, cum ar fi vârsta, modificările hormonale sau lipsa unui plan adaptat de îngrijire, în conformitate cu nevoile pielii. Pericolul în cazul acneei îl constituie faptul că porii pielii se pot înfunda, ceea ce poate conduce la iritații și inflamații ale pielii și răni care se acutizează în timp. Soluția pentru tratarea acneei constă în folosirea acidului salicilic sub diferite forme sau a retinoizilor, însă este foarte important ca înainte de adoptarea oricărui tip de tratament să mergi la un consult dermatologic pentru a beneficia de cele mai bune soluții. 

  1. Roșeață și rozacee

Rozaceea poate apărea atât ca urmare a unor factori genetici, cât și din cauze ce țin de stilul de viață al fiecărei persoane. La baza rozaceei stau probleme relaționate de vasele de sânge care irigă zona feței, acestea putându-se sparge. Rozaceea poate apărea și ca urmare a expunerii excesive la soare sau frig extrem, dar și ca urmare a folosirii unor medicamente. Rozaceea nu este o afecțiune care să aibă un medicament dedicat, însă prin folosirea unor soluții topice problema poate fi ținută sub control mai ușor. Se recomandă ca metodă de prevenție împotriva rozaceei folosirea cremelor cu SPF, deoarece protecția solară poate reduce riscul de apariție a roșeții pielii. 

  1. Pori dilatați

Porii pielii permit acesteia să respire, însă au și rol în eliminarea excesului de sebum. În unele cazuri, porii se pot deschide excesiv sau se pot înfunda cu sebum, iar aici apar problemele asociate ale acestora. Se recomandă pentru tratarea porilor soluții de curățare eficiente, iar referirea nu se face doar la îndepărtarea machiajului de pe ten, ci în direcția curățării eficiente a pielii de impurități și praf. 

Poluarea, vârsta, schimbările metabolice și modificările hormonale pot conduce în timp la apariția unor probleme la nivelul pielii. În plus, cu avansarea în vârstă apare și problema ridurilor, care trebuie ținute sub control. Realizează o analiză a pielii și vezi care sunt problemele cu care te confrunți, apoi găsește împreună cu specialiștii soluțiile potrivite pentru tenul tău. 

Previous post Cum să alegi agenția potrivită pentru marketing online și SEO în București
Next post 5 beneficii surprinzătoare ale sării celtice pe care trebuie să le cunoști