Păreri PEFOC – astăzi aflăm de la profesioniști principalele tipuri de grătare pe gaz

Cu un gratar potrivit, gătirea alimentelor în aer liber pentru familie și prieteni este o încântare. Pe lângă modelele tradiționale de grătare pe cărbuni, există și alte modalități de a prepara mai sănătos acea bucată perfectă de carne, mititei zemoși sau legume crocante pe grill. Este vorba despre grătarul pe gaz – un model disponibil într-o varietate de tipuri și în oferta PEFOC. Gătitul în aer liber este grozav, mai ales vara, când oamenii își aprind grătarele pentru a prăji carne, legume și chiar pizza sau alte feluri de mâncare potrivite pentru grill.

Grătarele cu gaz oferă o modalitate rapidă și convenabilă de a face mese delicioase și amintiri grozave așa că, în acest articol vom afla de la profesioniști principalele tipuri de grătare pe gaz, perfecte pentru a pregăti ospățuri memorabile spre deliciul tuturor invitaților tăi.

Grătare de masă: Aceste modele în miniatură sunt grozave pentru una sau două persoane. Dimensiunea lor mică le face perfecte pentru excursii de camping, ieșiri la iarbă verde și grătare pe plajă.

Grătare portabile pe gaz: majoritatea grătarelor pe gaz sunt unități portabile construite pe cărucioare cu roți. Ce model alegeți depinde de capacitatea de gătit, caracteristicile și bugetul care vi se potrivește. Mărimea grătarului este adesea exprimată în număr de arzătoare, de obicei variind de la două la șase arzătoare pe gaz. Modelele premium de gratare pe gaz din oțel inoxidabil au adesea caracteristici suplimentare, cum ar fi arzătoare de rotisor cu infraroșu pentru prăjirea precisă a cărnii.

Grătarele pe gaz fixe: în anumite condiții vei avea nevoie de stații permanente de gătit în aer liber în curtea de acasă sau la restaurant. În acest sens, cea mai bună soluție este grătarul pe gaz fix. La fel ca și grătarele de masă, nu au picioare sau roți și sunt adesea mai mari decât grătarele echipate cu cărucioare pentru a maximiza capacitatea de gătit, fiind încorporate în terasele exterioare a bucătăriilor de vară sau într-o bucătărie profesională.

Grătarele pe gaz de tip plită: denumite și Flat-Top Grill sau Griddle, acestea sunt grătare pe gaz de tip plită care au cresut în popularitate tot mai des. Încălzirea unei suprafețe de gătit plată și continuă din metal, mai degrabă decât a unui grătar cu grill, înseamnă că aceste grătare oferă o gătire mai uniformă, dar și o curățare mai ușoară. În plus, puteți face clătite, ouă și multe alte alimente pe care nu le-ați putea prepara în mod obișnuit pe un grătar tradițional cu gaz.

Totuși, indiferent de modelul ales, o să ai nevoie și de o serie de accesorii absolut necesare pentru curățarea și întreținerea grătarului tău pe gaz în condiții ideale de funcționare. O perie de sârmă poate fi un instrument bun de curățat, dar ai grijă să fie de calitate superioară! Folosind o perie ieftină vei risca să se rupă bucăți mici de sârmă care pot ajunge în mâncare. Alternativele la periile de sârmă includ periile din plastic dur și racletele din lemn.

De exemplu, pe site-ul www.pefoc.ro la secțiunea dedicată ustensilelor și accesoriilor pentru grătar, îți vei putea comanda un set bun de instrumente Weber grill pentru grătarul tău pe gaz, care inlude: o perie de sârmă din oțel inoxidabil pentru curățarea grătarului, o spatulă, clești, furculițe pentru grătar, foarfece de bucătărie sau perie pentru uns sosuri.

Previous post   Implanturile Dentare: Soluția Durabilă pentru Zâmbete Strălucitoare și Sănătate Orală
Next post Dezinsectia plosnitelor de pat – metode eficiente de combatere