Sursă foto: Shutterstock.com
Achiziția de echipamente medicale pentru spitale și clinici se realizează în funcției de nevoile unității și conform bugetelor acordate. Un manager de astfel de instituție ar trebui să asigure necesarul în acest sens pentru ca unitatea medicală să funcționeze la optim.
Printre cele mai cumpărate și utilizate echipamente se numără și următoarele din acest articol, pe care le poți descoperi dacă ești director de clinică medicală sau de spital și urmează să faci achiziții în acest sens.
Ce folosesc unitățile medicale pentru bună funcționare a acestora?
- Echipamente de protecție
Echipamentele de protecție precum halatele, măștile, ochelarii speciali și mănușile se folosesc cu frecvență într-o unitate medicală. Astfel de materiale sunt indispensabile și se achiziționează în cantități mari, în fiecare lună.
De altfel, nu există și nici nu se permite refolosirea echipamentelor de protecție odată ce au fost utilizate în anumite cazuri medicale. Așa că, pe lista de necesar se numără și produsele de mai sus, folosite constant în clinicile medicale și spitale.
- Instrumente medicale
Pe lângă echipamentele de protecție, instrumentele medicale sunt următoarele pe lista de achiziții. Acele și seringile, trusele de anestezie, cele pentru perfuzii și ustensilele folosite în micile chirurgii nu ar trebui să lipsească dintr-un depozit medical, fie că este vorba de o clinică particulară, un cabinet medical sau un spital. Mai mult decât atât, acestea trebuie achiziționate din timp pentru ca mereu să existe stoc.
- Dezinfectanți
O altă categorie de produse indispensabile pentru unitățile medicale este cea a dezinfectanților. Aici poate fi vorba atât de dezinfectanții folosiți în incinte înainte de controalele medicale și intervențiile chirurgicale, cât și de produsele utilizate în curățenia zilnică.
Poți opta pentru un dezinfectant medical de aici pentru ca stocul tău să fie în parametri. Pe Goldenprotect.ro găsești nu doar dezinfectanții necesari pentru clinica sau spitalul pe care îl manageriezi, ci și alte instrumente sau echipamente medicale de mare utilitate.
- Recipienți și saci pentru deșeuri medicale
Tot din categoria produselor care se folosesc în mod frecvent și pentru care stocul trebuie să fie pus la punct fac parte sacii și recipientele pentru reciclarea deșeurilor medicale. Orice material folosit în intervenții și controale de rutină trebuie negreșit reciclat, iar aici există produse dedicate în acest sens.
- Truse de transfuzii
Și trusele de transfuzii se pot regăsi pe lista de produse și materiale medicale care trebuie aduse cu stocul la zi. În majoritatea cazurilor, spitalele private și de stat își fac un stoc generos de truse de transfuzii, însă și clinicile pot opta pentru asemenea produse de uz medical, ca parte din refacerea stocului lunar.
- Alte consumabile
Consumabilele ginecologice, cele de laborator și alte accesorii de uz spitalicesc pot fi achiziționate la momentul refacerii stocului lunar. O unitate medicală funcționează la capacitate doar dacă are echipamentele și ustensilele necesare, iar consumabilele de acest gen se achiziționează în mod frecvent.
Așadar, acestea sunt câteva din echipamentele, instrumentele și consumabilele necesare bunei funcționari ale unei unități medicale. Desigur, se pot achiziționa și alte materiale, în funcție de specificul clinicii, însă în esență, produsele indispensabile sunt puse primele pe listă atunci când se reface stocul.