Cum te pregatesti pentru o consultatie intr-o clinica de recuperare medicala?

Pregatirea corespunzatoare pentru o consultatie nu este o practica des intalnita in Romania. Pacientii, uneori chiar si medicii responsabili de acestia, uita sa intrebe sau sa mentioneze aceasta pregatire. Ea este bineinteles, esentiala chiar si in procesul de recuperare medicala.

Desi este vorba despre simpla recuperare in urma unei afectiuni sau unui incident, pregatirea este tot foarte importanta. Dupa cum vei vedea in cele ce urmeaza, chiar si o simpla consultatie intr-o clinica de recuperare medicala necesita pregatire serioasa din partea pacientului.

Ce implica procesul de recuperare medicala?

Pentru inceput, trebuie sa stii faptul ca recuperarea medicala poate fi realizata in mai multe feluri. Ba chiar mai mult de atat, intreg procesul de recuperare poate implica realizarea mai multor tipuri de terapii si tratamente.

Astfel, medicul care se va ocupa de tine in timpul consultatiei initiale trebuie sa afle totul despre tine, despre istoricul familiei tale, dar mai ales despre istoricul afectiunilor de care ai suferit pana in momentul consultatiei.

Astfel, trebui sa pregatesti tot ce tine de:

  • Istoricul tau medical, implicit toate documentele medicale relevante pentru un medic sau specialist dintr-o clinica de recuperare medicala.
  • Istoricul afectiunii pentru care ai nevoie de recuperare medicala, precum si al tuturor afectiunilor de care ai suferit in trecut, mai ales daca acestea ar putea influenta procesul de recuperare.
  • Istoricul tratamentelor medicamentoase pe care le-ai urmat in vederea tratarii afectiunii, precum si informatii legate de medicamentele pe care le iei in prezent.

Pentru o consultatie intr-o clinica de recuperare medicala nu sunt necesare investigatii medicale in prealabil. Consultatia in sine este necesara determinarii unui plan de recuperare. Daca sunt necesare anumite investigatii medicale, acestea vor fi recomandate de medicul specialist.

Dupa cum poti observa, recuperarea medicala se poate dovedi a fi foarte complexa. In multe cazuri, pacientul va avea nevoie de mai multe tipuri de terapie, impartite in mai multe sedinte. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui sa apelezi la o clinica de recuperare medicala specializata – aceasta poate realiza, in cadrul aceluiasi centru, majoritatea tipurilor de terapie de care ai nevoie pentru recuperare completa.

Ce are in vedere recuperarea medicala?

Recuperarea medicala este o disciplina complementara tratamentelor traditionale. Aceasta nu poate inlocui medicamentele sau anumite interventii chirurgicale, de exemplu, dar poate imbunatati starea corpului si a organismului inainte, in timpul sau dupa acestea.

Astfel, recuperarea medicala are rol prim in ameliorarea durerii pacientului, dar si in redobandirea fortei musculare, mobilitatii articulare, cresterea gradului de echilibru al organismului, scurtarea perioadei de spitalizare, precum si prevenirea complicatiilor care pot aparea in urma tratamentului sau afectiunii suferite.

Unde exista posibilitatea, o vizita la o clinica de recuperare medicala ar trebui sa nu fie amanata. Daca nu stii cand anume ar trebui sa faci acest lucru, poti apela la medicul tau de familiei sau la specialistul care a avut grija de tine. Acestia iti pot spune cu exactitate cand ar trebui sa incepi recuperarea medicala.

Apoi, daca ai nevoie de o clinica echipata complet, dar mai ales in care se pot realiza diferite tipuri de terapii moderne, la cele mai inalte standarde, atunci programeaza o vizita in clinica Atletico Kinetic. Un specialist te va intampina si iti va oferi toate raspunsurile si informatiile de care ai nevoie!

Previous post Carcasa de pui de tara: iata 5 retete pe care trebuie sa le incerci neaparat!
Next post Descopera care sunt cele mai potrivite cadouri pentru iubitul pasionat de pescuit!