Cum să ai parte de o dantură sănătoasă și strălucitoare? TOP 5 aspecte esențiale

Poză de Quang Tri NGUYEN pe Unsplash

Pentru a putea avea o dantură frumoasă, trebuie să te asiguri, în primul rând, că este sănătoasă! Acest aspect este unul vital, mai ales pentru starea ta de bine. Problemele cauzate la nivelul dinților sunt extrem de periculoase și adesea pot duce la alte afecțiuni. Așadar, pentru a putea avea parte de un zâmbet așa cum îți dorești, citește acest articol în continuare. Aici vei găsi 5 lucruri esențiale de care trebuie să ții cont când vine vorba de dantură!

Iată ce trebuie să ai și tu în vedere

  1. Spală-te zilnic și în mod corect

Curățarea zilnică a dinților este o activitate foarte importantă pe care trebuie să o faci de minimum două ori. Atât dimineața, cât și seara, trebuie să acorzi 2 minute pentru a îți spăla dinții așa cum aceștia au nevoie.

Folosește o cantitate mică de pastă de dinți pe periuță, aproape cât un bob de mazăre. Este important să îți alegi o pastă de dinți care conține fluor, fiindcă acesta va ajuta la protejarea smalțului și prevenirea cariilor. Începe periajul dinților folosind mișcări circulare sau de jos în sus, pe toate suprafețele dinților. De asemenea, dacă te confrunți cu gingii sensibile și dinți slabi, utilizează o periuță cu peri moi!

  1. Folosește diverse accesorii de curățare

Pentru o dantură sănătoasă, nu este de ajuns să folosești doar o periuță și o pastă de dinți. Pe lista ta trebuie să mai incluzi și o apă de gură, pentru a elimina toate bacteriile și a curăța întreaga gură. De asemenea, folosește de fiecare dată ață dentară și chiar și un scraper pentru a îți curăța limba.

  1. Apelează la servicii de estetică dentară

De cele mai multe ori nu este de ajuns să ne spălăm pe dinți, astfel că există întotdeauna posibilitatea de a apela la profesioniști din domeniu. Poți alege serviciile de estetică dentară oferite de Clinca 32, un loc în care visele tale pot deveni realitate! Fie că vrei să refaci toată dantura, fie că vrei să îți pui aparat dentar, toate aceste lucruri sunt posibile. 

  1. Evită obiceiurile care pot dăuna

Există multe obiceiuri care pot dăuna danturii destul de mult, precum fumatul, consumul exagerat de alimente tari sau dulci, consumul exagerat de băuturi carbogazoase și chiar utilizarea dinților pentru a roade diverse obiecte. Așadar, dacă îți dorești un zâmbet curat și frumos, cele menționate mai sus nu trebuie să se afle în rutina ta zilnică. 

  1. Vizitează dentistul la 6 luni

Un ultim lucru, dar la fel de important ca toate celelalte, este să îți vizitezi dentistul la minimum 6 luni pe an sau chiar mai des, în funcție de nevoie. Un dentist îți poate identifica problemele în stadii incipiente și îți poate oferi tratamente preventive pentru a preveni complicațiile ulterioare. 

În concluzie, dacă vrei să fii mereu cu zâmbetul până la urechi, urmează aceste sfaturi. Cu siguranță nu vei regreta că le-ai pus în practică!

Photo Climate change: Floods Previous post Impactul schimbărilor climatice asupra vieții cotidiene
Photo Exercise, healthy eating Next post Cum să te menții activ și sănătos la orice vârstă