Ce carti sa citesti dupa ce absolvesti cursurile de franceza?

Daca ai urmat mai multe cursuri franceza si vrei sa perfectionezi cunostintele acumulate de-a lungul timpului, iti recomandam sa citesti cateva carti in franceza. Astfel, iti vei imbogati vocabularul cu sintagme si cuvinte pe care poate nu le-ai auzit la cursuri si vei asimila mai multe subtilitati despre cultura franceza.

Iata cateva carti pe care sa le adaugi pe lista ta de lectura!

Micul Print

„Micul print” sau Le petit prince in original – o minune de carte! Autorul acesteia este faimosul scriitor francez Antoine de Saint-Exupéry. Cartea a fost publicata in 1943 si spune povestea unui tanar print care viziteaza mai multe planete, explorand astfel teme precum singuratatea, iubirea si prietenia.

Desi este clasificata drept carte pentru copii, „Micul print” se afla printre titlurile preferate ale multor adulti datorita observatiilor impecabile facute de autor privind natura umana.

Suntem siguri ca te vei descurca de minune! Cartea este potrivita si pentru cei care au un nivel incepator obtinut la cursuri de franceza, pentru ca limbajul este destul de simplu.

Singur pe lume

„Singur pe lume” (Sans famille in original) este scrisa de Hector Malot, un scriitor francez nascut la La Bouille.

„Singur pe lume” este probabil cea mai recunoscuta carte semnata de Malot si urmareste povestea unui baietel din Franta. Barberin il gaseste pe acest baietel pe strazile de la Paris si, pentru ca este imbracat destul de bine, presupune ca vine dintr-o familie instarita, asa ca decide sa aiba grija de el, sperand sa fie remunerat. Asa ajunge Barberin sa-l numeasca pe necunoscut Rémi. Atat dezvaluim! Te lasam pe tine sa descoperi ce urmeaza.

Trebuie sa mentionam totusi faptul ca „Singur pe lume” este o carte excelenta pentru oricine vrea sa exerseze limba franceza, dar si sa afle povestea emotionanta a unui copil. Dupa ce termini de citit cartea, incearca sa privesti si cateva ecranizari.

Arsène Lupin

Daca vrei sa citesti o carte mai complica din punct de vedere lingvistic, incearca seria scrisa de Maurice Leblanc cu personajul principal Arsène Lupin. Seria contine 20 de volume – pe scurt, nu te vei plictisi deloc in urmatorul an!

Arsène Lupin este un personaj fictiv, un hot si un maestru al deghizarilor care este aproape la fel de popular ca Sherlock Holmes. Cel din urma chiar apare la un moment dat intr-o carte, fiind adversarul lui Lupin!

Asa ca daca vrei sa oferi lecturii tale putin suspans, dar si niste elemente fantastice, in acelasi timp solidificandu-ti cunostintele obtinute la cursuri franceza, nu ezita sa-i dai o sansa domnului Lupin!

Mizerabilii

„Mizerabilii” (Les Miserables in original) de Victor Hugo este pentru cei care vor sa se aventureze un pic cu franceza mai complicata. S-ar putea chiar sa ai nevoie de un carnetel in care sa-ti notezi cuvintele noi. In plus, este si destul de lunga povestea, asa ca ai timp sa perfectionezi orice cunostinte de franceza!

Fara doar si poate, acest roman clasic francez este una dintre cele mai frumoase si induiosatoare carti scrise vreodata. Vei afla mai multe despre istoria Frantei, despre politica si sistemul de justitie al tarii, precum si despre diverse aspecte sociale.

Daca esti de parere ca inca n-ai ajuns la nivelul la care sa poti citi „Mizerabilii” in original fara prea multa dificultate si vrei sa mai urmezi cursuri de franceza, contacteaza centrul de limbi straine Bsmart, unde iti vei putea testa limba si alege un curs corespunzator nivelului tau.

Previous post A venit timpul să descoperi și tu beneficiile sobei pe peleți – soluția termică prietenoasă cu mediul înconjurător și bugetul tău!
Next post Antreprenoriat – lucruri pe care doar o casa de marcat portabila le poate face!