UEFA a suspendat meciurile din Liga Campionilor și Europa League din cauza pandemiei de coronavirus

UEFA a decis să suspende meciurile din Champions League și Europa League din cauza pandemiei de coronavirus. Marca și Gazzetta dello Sport au făcut anunțul la unison, chiar înaintea meciurilor din optimile de finală. În cel mai scurt timp va apărea și anunțul oficial din partea UEFA.

Update: Așa cum era de așteptat, UEFA a anunțat că meciurile de săptămâna viitoare din Champions League și Europa League nu se vor disputa ele urmând să fie amânate din cauza pandemiei de Coronavirus.

Ce spune comunicatul celor de la UEFA remis presei vineri:

“Având în vedere modul în care evoluează situația și felul în care se răspândește COVID-19 în Europa, am luat decizia de a suspenda toate meciurile programate săptămâna viitoare. Prin urmare, meciurile rămase din Champions League, cele din Europa League, dar și UEFA Youth League au fost suspendate.

În plus, tragerea la sorți pentru faza sferturilor de finală din Champions League și Europa League, programată pentru 20 martie, va fi, de asemenea, amânată” – se precizează pe site-ul UEFA.

Ce partide ar fi trebuit să se joace săptămâna viitoare în cupele europene:

Marți, 17 martie:

Juventus – Lyon (în tur 0-1)

Manchester City – Real Madrid (în tur 2-1)

Miercuri, 18 martie:

Barcelona – Napoli (în tur 1-1)

Bayern Munchen – Chelsea (în tur 3-0)

Joi, 19 martie:

Leverkusen – Rangers

Getafe – Inter

Sahtior – Wolfsburg

Wolverhampton – Olympiacos

AS Roma – Sevilla

Basel – Eintracht

Copenhaga – Basaksehir

Manchester United – LASK.

Știre inițială

Partidele programate astăzi în Europa League ar putea fi de asemenea suspendate. Inițial, UEFA suspendase numai jocurile Sevilla – AS Roma și Inter – Getafe. Asta după ce lotul echipei AS Roma nu a primit aprobarea de a decola spre Spania, iar după ce președintele lui Getafe a anunțat că nu va risca sănătatea jucătorilor pentru un meci de fotbal.

Pentru moment nu există o anumită dată la care s-ar putea disputa jocurile din Champions League și Europa League. În faza optimilor de finală din Champions League, două jocuri s-au disputat fără spectatori: Valencia – Atalanta 3-4 și PSG – Borussia Dortmund 2-0.

Sursa foto: uefa

Sursa stire mondonews.ro

Previous post LPF: CFR Cluj ar putea fi declarată campioană în Liga I
Next post Campionatele din Portugalia, Olanda şi SUA, suspendate! În Turcia şi Kazahstan se joacă fără spectatori