TRAVELMINIT.RO: Numărul căutărilor de cazare, în România, a crescut cu 30% – 30.04.2020

Pe fondul veştilor pozitive din ultimele zile, căutările de cazare la hotelurile şi pensiunile din ţara noastră au crescut cu până la 30% în ultima săptămână, comparativ cu săptămâna anterioară, anunţă platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, potrivt unui comunicat remis Redacţiei noastre.

În egală măsură, şi numărul rezervărilor a crescut cu câteva procente zilele acestea, fiind rezervări făcute pentru a doua jumătate a lunii mai, iar forma de plată preferată au fost tichetele de vacanţă, anunţă sursa citată.

„După două luni de stagnare şi semne de întrebare cu privire la evoluţia turismului intern, anunţul autorităţilor privind posibila ieşire din starea de urgenţă începând cu data de 15 mai, relaxarea condiţiilor de distanţare socială şi redeschiderea hotelurilor, a avut impact imediat în rezultatele înregistrate de platforma de rezervări Travelminit.ro. Preferinţa românilor la acest moment se îndreaptă spre pensiunile de familie, hotelurile de mici dimensiuni sau situate în regiuni izolate, apartamente şi vile de vacanţă.”, transmite Travelminit.ro.

În luna Februarie, 2020, platforma Travelminit.ro înregistra aproximativ 900 de proprietăţi cu condiţii flexibile de rezervare, care permiteau schimbarea datei călătoriei sau chiar anularea rezervării până la o anumită dată fără a pierde sumele achitate. În mai puţin de o lună echipa Travelminit.ro a triplat acest număr, acum existând peste 3000 de proprietăţi listate care pot fi rezervate fără risc financiar.

Timea Ambrus manager de operaţie Travelminit.ro, a declarat:”Încă de la debutul crizei am decis să lucrăm împreună cu toţi hotelierii şi partenerii noştri pentru a oferi românilor cele mai bune condiţii de rezervare de îndată ce măsurile restrictive se vor ridica. Avem peste 3000 de proprietăţi listate pe platforma noastră care dispun de condiţii de anulare flexibile a rezervărilor, astfel încât oaspeţii să poată amâna sau chiar anula rezervarea fără penalităţi.”

Sursa citată menţionează că, Travelminit.ro acceptă tichetele şi cardurile de vacanţă, care vor avea un rol foarte important în stimularea turismului intern, fapt care poate fi uşor recunoscut din rezervări, chiar şi în momentul de faţă. Primele rezervări înregistrate de Travelminit.ro pentru perioada post-COVID 19 au fost achitate prin tichete de vacanţă.

Sursa stire bursa.ro