Suceava. Șeful serviciului secret județean al Poliției a fost reținut de DNA. Este acuzat că a cerut mită pentru a-i furniza șefului Direcției Permise (și el reținut) informații cu scopul de a proteja întreaga operațiune de emitere ilegală a permiselor de conducere.

Colonelul Constantin Florin Timu este acuzat de luare de mită, în formă continuată și folosire de informații ce nu sunt destinate publicității sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Mai exact, acesta ar fi cerut diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 și 90.000 euro) și un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro de la Ionuț Radu Obreja, la data faptelor șeful Direcției Permise, în schimbul protejării întregii operațiuni de emitere a permiselor ilegale de conducere.  

“Timu i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja informații nedestinate publicității pe care le deținea în virtutea funcției, astfel încât Obreja sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală”, transmite DNA.

Cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.