STELIAN BUJDUVEANU(PNL) ACUZĂ: „Din bugetul Capitalei, 1,1 miliarde lei merg înspre companiile municipale ilegale ale camarilei Firea-Pandele” – 13.02.2020

Liderul consilierilor generali ai PNL, Stelian Bujduveanu o acuză pe Primaul General al Bucureştiului Gabriela Firea, de faptul că această întrebuinţează banii publici companiilor municipale ilegale. Acesta declară că aprobarea Consiliului General a bugetului pe 2020 fără dezbateri le va oferi companiilor 20% din banii publici, informează un comunicat remis Redacţiei noastre.

Stelian Bujduveanu a declarat: „Mâine, în Consiliul General, se aprobă bugetul pe 2020 al Bucureştiului. Da, la o lună şi jumătate de la începerea anului şi doar se aprobă, nu se şi dezbate, pentru că aşa funcţionează şedinţele prezidate de Primarul General: dumneaei dispune, majoritatea PSD votează, nu comentează. Cu adevărat dramatic este modul în care este constituit acest buget: în timp ce bucureştenii trăiesc fără căldură şi apă caldă, Gabriela Firea continuă să toace banii publici pe lefurile clientelei PSD şi pe propagandă electorală. Primarul General a alocat 1,1 miliarde de lei direct în conturile companiilor muncipale, ilegale, înţesate cu pilele şi cunoştinţele doamnei Firea, angajate pe filiera Voluntari. Teoretic, 10% din bugetul Capitalei merge înspre companiile camarilei Firea-Pandele dar, la modul real, având în vedere că pe 2020 Primarul General a propus un buget „umflat”, cu venituri supraestimate, companiile ilegale vor primi chiar 20% din banii bucureştenilor!”

Liderul consilierilor generali ai PNL susţine faptul că modernizarea reţelei RADET este prioritară, în condiţiile în care locuitorii Capitalei nu beneficiază de căldură: „Orice primar responsabil şi-ar fi stabilit ca prioritate modernizarea reţelei RADET (Termoenergetica) în condiţiile în care bucureştenii stau în frig şi se roagă să vină mai repede primăvara. Faptul că Primarul General sfidează populaţia Capitalei nu e o noutate. În 2019, din 70 de milioane de lei – câte au fost prevăzute pentru investiţii la reţeaua de termoficare – au fost cheltuite până la finalul anului doar 13 milioane de lei. În 2018, situaţia a fost şi mai gravă, cu doar 2,6 milioane lei investiţi efectiv în reţeaua RADET. În plus, anul trecut, primarul general s-a împrumutat cu 460 de milioane de lei pe 20 de ani, pentru a plăti subvenţia termică. Modelul pe care îl oferă Gabriela Firea poate fi rezumat astfel: circ şi frig pe banii noştri”.

Acesta spune că agentul termic destinat locuitorilor municipiului Bucureşti nu a fost plătit pentru ultimele două luni, menţionând faptul că ELCEN a ajuns în situaţia în care nu poate plăti gazele naturale furnizorului Romgaz şi nici salariile angajaţilor: „Ca dezastrul să fie complet, Primăria Capitalei prin TermoEnergetica nu a plătit agentul termic destinat locuitorilor municipiului Bucureşti pentru ultimele două luni. Prin urmare, ELCEN, producătorul de energie termică, a ajuns în situaţia în care nu va putea plăti, la rândul său, materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz şi nici salariile angajaţilor. Concret, administraţia Firea nu a virat sumele aferente lunilor decembrie 2019 (104.258.746 de lei) şi ianuarie 2020 (106.315.578 de lei). Doamna Firea, aveţi de gând să-i lăsaţi pe bucureşteni să îngheţe până se încălzeşte afară? Vă somez să spuneţi când veţi plăti banii pentru subvenţie! Ştim, pentru dumneavoastră nu e o problemă, că staţi în Voluntari, ca bogaţii, după cum aţi spus. Dar milioane de oameni trăiesc ca pe vremea comunismului, doctrina partidului pe care-l reprezentaţi. În tot acest timp, bucureştenii plătesc 495,51 lei pe Gigacalorie deşi, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN! Unde merg restul banilor? Aţi ghicit: pierderile imense de pe reţeaua avariată şi camarila de partid! Bugetul Capitalei pe 2020 este un dezastru, ce v-am dezvăluit e doar vârful icebergului. Consilierii generali ai PNL vor vota împotriva acestuia, iar în 5 luni ne luăm Capitala înapoi!”, se mai arată în comunicat.

Sursa stire bursa.ro

Previous post Demisie surprinzătoare a ministrului britanic de Finanţe – 13.02.2020
Next post Ministerul Finanţelor a atras, joi, 558 de milioane de lei de la bănci – 13.02.2020