Primăria Capitalei, licitaţie pentru 100 de autobuze electrice – 04.03.2020

Primăria Capitalei anunţă pe SICAP licitaţie pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, valoarea totală estimată a acestora fiind de 219.571.200 lei. Anunţul vizează achiziţionarea autobuzelor electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, cu autonomie de minimum 230 km şi cu platformă pentru facilitatea accesului persoanelor cu dizabilităţi. Autobuzele trebuie să fie din gama 12 m (12000±350mm), cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători. Acestea vor trebui să fie prevăzute cu trapă (rampă) mecanică, rabatabilă pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă şi cu sistem de protecţie împotriva plecării autobuzului cu trapa deschisă. Furnizorul va trebui să asigure activităţi de service, de remediere a defecţiunilor, să furnizeze ansamble, subansamble, piese şi materiale în perioada de garanţie, precum şi să asigure instruirea personalului.

La evaluarea ofertelor, componenta financiară va reprezenta 60%, puterea specifică instalată pentru tracţiune – 3% , raportul dintre masa utilă şi masa proprie – 2%, consumul specific de energie electrică – 7%, nivelul de zgomot măsurat în exterior – 1,5%, nivelul de zgomot măsurat în interior – 1,5%, confortul termic în salonul pentru pasageri – 2%, eficienţa sistemului de climatizare cu aer condiţionat pe timp de vară – 2%, capacitatea de transport – 8%, capabilitatea ofertantului de a livra în primul an de contract – 7%, coeficientul de disponibilitate peste 95% (numărul de autobuze electrice disponibile să circule zilnic, ţinându-se cont de autobuzele electrice imobilizate într-o zi din motive tehnice) – 6%. Media cifrei de afaceri anuale a ofertanţilor pe ultimii trei ani trebuie să fie de minimum de 66.187.500 lei. De asemenea, aceştia trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani au furnizat produse similare cu cele care fac obiectul achiziţiei la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de cel puţin 39.000.000 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 23 aprilie.

Livrarea unui număr mai mic de 20 de autobuze electrice în primul an după semnarea contractului face ca oferta să devină neconformă. Pe 11 decembrie 2019, licitaţia lansată de Primăria Municipiului Bucureşti pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice a fost anulată, fiind depuse „numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”, potrivit site-ului Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SICAP). Primăria Capitalei anunţa în iunie 2019 că doi operatori – asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia) şi SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (România – Otopeni, reprezentant al companiei BYD – China) – au depus oferte pentru cele 100 de autobuze electrice.

Sursa stire bursa.ro