Metode de asfaltare a curtii

Una dintre etapele importante este analiza suportului pentru asfaltari in curte. Cu aceasta ocazie se va alege si metoda potrivita de asfaltare a curtii. Metoda aceasta poate sa fie in totalitate mecanizata sau poate fi doar manuala. Vei intalni si situatii in care ambele metode vor fi puse in lucru pentru s obtine cea mai buna productivitate.

Timpul in care se incepe asfaltarea este foarte important, deoarece se recomanda ca operstiine sa inceapa, sa se desfasoare si sa se finalizeze pe vreme buna.

Iata detalii despre metodele de asfaltare si conditiile in care sunt ele recomandate:

Asfaltarea mecanizata

Constructorul este cel care decide variabta de asfaltare. Acest tip se aplica de refula pe suprafetele mari. In aceasta situatie este importsnt ca latimea spatiului sa permita accesul utilajului mecanizat pentru asfaltare curte. In functie de spatiu, este posibil ca dintr-o singura trecere a masinii de turnat asfalt in curte, lucrarea sa fie incheiata. Impreuna cu firma de asfaltari curti, verifica daca varianta

mecanizata este solutia optima, altfel acceptati maniera de asfaltare manuala. Astfel se va putea lucra pe cai de acces cu latime mare, trotuare sau alei, pentru toate productivitatea fiind foarte buna.

Asfaltarea manuala

Aceasta este solutia care se aplica pentru toate tipurile de lucrari de dimensiuni mici unde nu se poate actiona cu un utilaj mecanizat. Asfaltarea manuala se aplica si pentru a completa cu asfalt zonele dificile, in unghiuri sau curbe, unde o masina de asfaltat nu poate actiona. Aceasta varianta de turnare a asfaltului in curte poate sa fie practicata chiar si in regie proprie. In acest caz se va folosi material gata preparat la saci, dar va fi obligatoriu sa fie respectate informatiile producatorului de mixtura asfaltica ambalata.

Atunci cand vine vorba de asfaltari in Bucuresti este recomandat sa analizezi firmele de domeniu si sa optezi pentru cea pe care o recomanda cat mai multi clienti.

Tipuri de asfalt si bitum

In constructii, ca in oricare alta lucrare, alegerea materialului este prioritara pentru a finaliza lucrari de calitate. Totodată, tipul de asfalt trebuie selectat corect pentru ca mai apoi folosirea aleilor, trotuarelor sau drumurilor din interiorul curtii sa reziste ani la rand.

Iata care sunt cele mai importante mixturi asfaltice care se utilizeaza in prezent. Acestea au calitati bine definite pentru traficul ce-l pot suporta pavajele din asfalt turnat in curte. Mixtura contine in proportii bine stabilite smoala, pietris, var si nisip.

In functie de procentajul materialelor in reteta si granulatia partilor solide vor rezulta asfalturi tip: BA 8, BA 16, BA 25.

BA 8 — este amestecul utilizabil pentru trafic usor, pietonal.

BA 16 – valoarea acestui amestec asfaltic este apreciata cand suprafetele vor fi folosite de autovehicule.

BA 25 – este o mixtura speciala care are drept scop crearea unui strat de legatura intre suport si mixtura de tip BA16

Previous post High Street Retailers Pin Hopes On Discount Splurge In Black Friday Fever
aparat dentar Next post Aparat dentar – tipuri si avantajele pe care le ofera. Afla mai multe detalii despre tratamentul ortodontic!