LUDOVIC ORBAN: „Există un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ” – 18.02.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seară, după respingerea OUG privind anticipatele de Comisia juridică din Senat, că există un grup Ultras al PSD „care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, care dă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative”, informează News.ro.

„Să fie foarte clar că există o procedură de dezbatere şi adoptare, deocamdată este în Comisia juridică de la Senat şi e foarte clar că la Senat există un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, caredă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative. OUG privind alegerile parlamentare este o ordonanţă care aduce foarte multe îmbunătăţiri procesului electoral, care întăreşte drepturile cetăţenilor, care permite o reprezentare corectă a Disporei, conforme cu numărul celor care votează, numărul cetăţenilor români cu drept de vot care muncesc în străinătate înregistraţi. Este o ordonanţă care permite extinderea procedurilor de la prezidenţiale care au permis românilor din Diasporă să îşi exprime votul fără niciun fel de constrângere şi la alegerile parlamentare şi care, de asemenea, reglementează situaţia alegerilor anticipate care nu era reglementată în legea adoptată în 2015”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Domnia sa a adăugat: „Să respingem în absurd fără niciun fel de explicaţii o reglementare de care e nevoie, o reglementare indispensabilă pentru asigurarea procesului electoral în bune condiţii în cazul alegerilor anticipate arată o lipsă totală de raţiune”.

Premierul a mai afirmat că organizarea alegerilor anticipate depinde de mai mulţi factori.

„În primul rând, de momentul în care se îndeplinesc condiţiile constituţionale pentru a putea dizolva Parlamentul, care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul. În al doilea rând, de modul în care va fi aprobată OUG privitoare la organizarea alegerilor parlamentare. (…) Deocamdată, nu avem să ne pronunţăm decât la o posibilă dată pentru organizarea alegerilor locale. Orice fel de previziune legată de data alegerilor parlamentare nu poate fi făcută astăzi. Din momentul în care se vor întruni condiţiile constituţionale care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul putem face o predicţie corectă, chiar să anunţăm data alegerilor parlamentare”, a mai menţionat Orban.

Întrebat dacă loistic ar fi preferabil să fie separate, Orban a spus: „E posibil să se desfăşoare în paralel cele două campanii şi e posibil ca alegerile să fie foarte apropiate”.

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsă, marţi, de senatorii din Comisia juridică.

Sursa stire bursa.ro

Previous post Franklin Templeton preia rivalul Legg Mason pentru 4,5 miliarde de dolari – 18.02.2020
Next post Rusia interzice intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriul ei – 18.02.2020