KLAUS IOHANNIS, DUPĂ DEMITEREA CABINETULUI ORBAN: „Voi insista pentru un guvern construit în jurul PNL” – 06.02.2020

Demiterea guvernului Orban prin adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură depusă de PSD şi UDMR reprezintă primul pas spre alegerile anticipate, a afirmat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis.

Domnia sa a declarat, înainte de a convoca, pentru astăzi, partidele parlamentare la negocieri: „Eu sunt adeptul anticipatelor. Îmi doresc să intrăm într-o logică care duce la anticipate. Dacă însă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern cu o agendă reformatoare, construit de şi în jurul PNL. Este inadmisibil să pierdem timpul şi nervii pentru că avem un PSD care nu doreşte reforme. PSD să stea în opoziţie, să se transforme într-un partid democratic şi european. Dar în acest moment soluţia cea mai corectă pentru România e întoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare, să avem o majoritate care să sprijine reformele.

Avem resurse, avem partide care sunt construite democratic, care vor să se implice. Mă voi implica şi în continuare pentru a construi, după alegerile parlamentare, o majoritate solidă care să facă reforme. Primul pas a fost făcut spre anticipate, următorul pas va fi făcut după consultări, după care voi reveni şi vom discuta împreună despre paşii care trebuie făcuţi în continuare”.

Klaus Iohannis a afirmat că guvernul liberal a venit cu un set de reforme, care sunt confirmate de toate sondajele de opinie, în timp ce majoritatea constituită ieri în Parlament în jurul PSD se opune măsurilor destinate dezvoltării infrastructurii şi creşterii economice.

Preşedintele Iohannis a precizat: „Dacă urmărim discursul politic, vedem că guvernul liberal vrea reforme şi să repare greşelile din ultimii trei ani, în timp ce PSD se împotriveşte acestor reforme.

Iată că este o situaţie de aşteptat după ce anul trecut s-a văzut că românii vor altceva. S-au săturat de Opoziţie. PSD vrea înapoi la putere. Baronii roşii vor înapoi la banul public”.

Klaus Iohannis a menţionat că el este garantul că instituţiile statului sunt solide, că vor funcţiona în perioada următoare şi că guvernarea mai merge mai departe, chiar dacă Executivul Orban va avea mai puţine atribuţii.

Sursa stire bursa.ro

Previous post L Oreal vinde brandul Roger & Gallet către Impala – 06.02.2020
Next post TENIS – FED CUP Atacăm Rusia fără principalele „arme” – 06.02.2020