KELEMEN HUNOR, DUPĂ CONSULTĂRILE DE LA COTROCENI: „Cea mai bună soluţie ar fi un guvern politic, de coaliţie, cu o majoritate” – 26.02.2020

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat miercuri, după consultările de la Cotroceni, că cea mai bună soluţie ar fi un guvern politic, de coaliţie, cu o majoritate şi că UDMR discută intrarea la guvernare după ce află numele premierului şi programul.

„Noi credem că în acest moment cea mai bună soluţie ar fi un guvern politic, de coaliţie, cu o majoritate, un guvern care este mai mult decât un guvern minoritar PNL.

Dacă se poate gândi pe termen lung, e mai bine, pentru că până în noiembrie trebuie un guvern stabil. Nu susţinem ideea unui guvern tehnocrat, nu mai trebuie un experiment eşuat ca în 2016. Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate trebuie uitate, nu pot fi organizate, nu sunt o prioritate pentru cetăţeni, care aşteaptă altceva”, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor.

El a precizat că Uniunea nu a venit cu o noinalizare, a spus doar care ar fi soluţia politică după decizia CCR.

UDMR i-a mai transmis preşedintelui că OUG privind alegerile anticipate a fost o greşeală şi nu poate rămâe aşa în Parlament, iar dacă CCR va spune că există elemente de neconstituţonalitate, atunci toată OUG trebuie uitată.

„Din punctul nostru de vedere, un guvern de coaliţie ar avea o şansă mai mare să ajungă până în noiembrie”, a subliniat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR afirmă că se va discuta despre intrarea sau nu la guvernare, doar după ce se va decide cine este premierul desemnat şi ce program are acesta.

Sursa stire bursa.ro

Previous post Cel mai vârstnic bărbat al planetei a murit – 26.02.2020
Next post UEFA încearcă să reformeze fotbalul din Grecia – 27.02.2020