Joe Biden precizează că Putin va face ce avea de gând să facă, indiferent de declarația sa privind faptul că nu ar trebui să rămână la putere. “Dacă va folosi arme chimice în Ucraina, asta va atrage un răspuns semnificativ. Nu voi spune ce fel de răspuns”.

La întoarcerea din turneul european, președintele Joe Biden a fost supus unui tir insistent al presei americane, în special legat de declarația sa privind faptul că “Putin nu ar trebui să rămână la puetere”. Biden a precizat că declarația a reflectat propria sa “indignare morală”, iar nu o intenție a SUA de a determina schimbarea lui Putin din funcția de președinte al Rusiei. “Nu am exprimat nici atunci și nu articulez nici acum intenția unei schimbări politice. Exprimam indignarea morală pe care am simțit-o și nu îmi cer scuze pentru asta”, a spus el reporterilor de la Casa Albă.Oficialii Administrației SUA s-au grăbit imediat după declarația de la Varșovia să o clarifice, menționând expres că SUA nu pledează pentru schimbarea regimului în Rusia.

Întrebat dacă remarca ar provoca un răspuns negativ și o escladare din partea lui Putin, Biden a spus: “Nu-mi pasă ce crede el. Va face oricum ceea ce are de gând să facă. Nu pare să-și mai asculte nici proprii săi sfătuitori. Dacă Putin continuă pe drumul pe care a început, va deveni un paria în întreaga lume și cine știe cum va fi privit la el acasă sau cine în va mai sprijini acolo”, a mai spus Biden.

La insistențele reporterilor privind modul în care SUA ar reacționa dacă Vladimir Putin ar folosi arme chimice în Ucraina, Biden a spus că un astfel de fest “ar atrage un răspuns semnificativ. Nu voi spune ce fel de răspuns”.

Surse alternative: CNN, Reuters

Sursa stire biziday.ro – Stiri verificate

stiri verificate

Previous post S-au tras la sorți meciurile din sferturile Champions League
Next post Din ce flori ar trebui să fie confecționată coroana funerară: naturale sau artificiale