In cautarea saltelei perfecte

In cautarea saltelei perfecte

Găsirea celei mai bune saltele pentru a-ti satisface nevoia de somn este de o importanță vitală pentru bunăstarea ta generală. Nu este niciun secret că atunci când ne trezim după o noapte de somn decentă ne simțim odihniți și revigorați și, dacă avem salteaua potrivită, am putea chiar să vă simțim ușurați de orice durere.

Primul pas esențial pentru a preveni nopțile obositoare, durerile de articulații și iritabilitatea generală este să investiți într-o saltea de calitate. Dar, având în vedere că, potrivit estimărilor actuale, există sute de mărci și mii de saltele diferite pe această piață în plină expansiune, cum o alegeți pe cea care va fi patul tau …perfect? Poate cauti ceva nici prea tare, nici prea moale, ci exact ceea ce trebuie – mai ales ca vorbim de un loc în care vă veți petrece cel puțin o treime din timp, având în vedere că veți dormi cele sapte-opt ore de somn recomandate în fiecare noapte.

Din fericire, cercetările expertilor au abordat toate aceste probleme pentru ca noi să putem dormi mai bine. Meritam luxul unui somn fabulos, fie că este vorba de o saltea de specialitate sau de o saltea organică.

Cele mai bune saltele sunt confortabile, ofera susținere și sunt durabile – și vă vor ajuta să aveți un somn de calitate. Acest lucru este important: somnul este crucial pentru bunăstarea noastră, iar faptul de a avea salteaua potrivită este un factor cheie pentru a obține un somn suficient de odihnitor pentru a vă pregăti pentru ziua următoare.

Azi, exista o sumedenie de saltele din spumă cu memorie, organice și hibride, pentru toate bugetele. Spuma cu memorie este o opțiune excelentă dacă îți place să te afunzi în saltea și să fii amortizat în timp ce dormi. De asemenea, este bună dacă aveți nevoie de o scutire suplimentară de presiune sau dacă aveți un partener neliniștit. Totuși, dacă preferați un pic de miscare sau aveți tendința de a vă supraîncălzi noaptea, o saltea cu arcuri interioare sau una hibridă va fi o alegere mai bună.

Cumpărarea unei saltele online este adesea mai ieftină decât în magazinele fizice, deoarece companiile online au cheltuieli generale mai mic – descopera asadar oferta de saltele de pat la mobilacasamm.ro!

Ce sa căutăm

  • Construcția:

Daca nu esti familiarizat cu ultimele tendinte, probabil că ai achiziționa un model cu arcuri interioare, care este umplut cu arcuri de oțel spiralate (de obicei între 600 și 1.000) pentru susținere, acoperit cu vată pentru confort și învelit în căptușeală. Altii prefera modelele din spumă, astfel încât pot fi înghesuite într-o cutie și expediate cu ușurință la domiciliu. Saltelele integral din spumă sunt printre cele mai răspândite dar în ultimii ani, mai multe dintre aceste companii au început să vândă saltele hibride, ceea ce înseamnă un strat de arcuri care este acoperit de un strat de spumă. Construcția saltelei – inclusiv numărul de straturi de spumă și tipul de spumă – va determina cât de mult suport oferă și cât de confortabil vă simțiți atunci când vă întindeți noaptea.

  • Fermitate și susținere:

Adesea, producătorii își clasifică saltelele pe o scară de fermitate de la unu la zece; totusi,  modul în care dormiți va avea, de asemenea, un impact asupra tipului de saltea pe care o consideratu cea mai confortabilă și asupra modului în care simțiți fermitatea acesteia. Cei care dorm pe o parte, de exemplu, au nevoie de o ușurare a presiunii pe șolduri și umeri, împreună cu o saltea care să susțină alinierea coloanei vertebrale, a umerilor și a pelvisului. Cei care dorm pe spate se vor descurca mai bine cu o saltea mai fermă, care ajută la susținerea coloanei vertebrale, iar cei care dorm pe burtă preferă adesea saltele mai moi, care le leagănă corpul, dar nu sunt atât de moi încât să se scufunde.

  • Calitatea somnului:

Acesta este, fără îndoială, cel mai important factor de luat în considerare atunci când cumpărați o saltea, dar și cel mai greu de cuantificat. Exista dispozitive de urmărire a somnului sau aplicații de urmărire a somnului pentru a-ti cuantifica calitatea somnului. Alții folosesc dovezi anecdotice, cum ar fi trezirea fără alarmă sau cu mai puține dureri de spate, sau faptul că nu transpiră niciodată prin așternuturi.

 

 

 

 

Previous post Dr. Laura Gîrbea, medic ortodont la The Smile Space: ‘’Care sunt avantajele unui disjunctor ortodontic?’’
Next post Cand este momentul sa ai in vedere procedurile de remodelare corporala?