Flori naturale sau flori artificiale pentru coroanele funerare?

De cele mai multe ori ideea de a darui flori ne aduce multa bucurie si ne dorim sa gasim cele mai frumoase flori pentru un buchet. Insa, dincolo de multitudinea de momente in care suntem nerabdatori sa daruim flori persoanelor importante din viata noastra, exista si un moment pentru care nu ne-am dori sa fim nevoiti sa alegem florile potrivite, si anume ceremoniile funerare.

Cu toate acestea, fiecare dintre noi trece la un moment dat printr-o astfel de situatie dureroasa si incarcata de tristete, situatie in care sa alegem flori sau aranjamente florale in semn de ultim omagiu.

Florile sunt din cele mai vechi timpuri depuse sub forma de respect la priveghiul sau la inmormantarea persoanei decedate, dar si la mormantul acesteia. Atunci cand vorbim despre aranjamentele florale folosite pentru astfel de ceremonii funerare avem in vedere coroanele funerare. Astazi exista o mare diversitate de coroane funerare confectionate fie din flori naturale, fie din flori artificiale.

Coroane din flori naturale

Florile naturale simbolizeaza ideea de viu, ideea de viata. Tocmai de aceea inca din cele mai vechi timpuri in cadrul ceremoniilor funerare si in cadrul ritualurilor funerare de pe intreg mapamondul florile naturale erau aduse drept omagiu pentru persoana decedata. Cu alte cuvinte, florile naturale sunt parte din traditia asociata serviciilor funerare inca din cele mai indepartate vremuri. Prin urmare nu este suprinzator faptul ca si coroanele funerare pe care astazi le gasim in florarii si la firmele de servicii funerare sunt confectionate din diferite flori naturale.

Cu toate ca multa lume considera ca florile naturale nu sunt cea mai buna alegere datorita faptului ca nu sunt rezistente, trebuie spus ca florile naturale pentru coroane funerare sunt alegerea potrivita din mai multe perspective. Este vorba despre respectul pentru persoana decedata, avand in vedere ca de-a lungul vietii oferim buchete sau aranjamente florale realizate doar din flori naturale.

Coroanele din flori naturale aduc un aspect deosebit si au un miros placut in atmosfera apasatoare a unei ceremonii funerare. Daca sunt alese flori rezistente precum crizantemele, gerbera sau garoafele, coroanele funerare pot rezista cateva saptamani la mormantul persoanei decedate. Nu in ultimul rand florile naturale au anumite semnificatii si transmit mesaje cu privire la sentimentele avute la adresa persoanei decedate.

Coroane din flori artificiale pentru ceremonii funerare

Dincolo de oferta diversificata si numeroasa de coroane funerare din flori naturale, astazi putem gasi foarte multe astfel de coroane realizate din flori artificiale. Foarte multa lume opteaza pentru astfel de coroane pentru ceremoniile funerare. Principalul argument in aceasta alegere consta in faptul ca florile artificiale rezista mai mult timp odata ce acestea sunt depuse la cimitir in urma procesiunii de inhumare. Datorita materialului din care sunt confectionate, coroanele funerare din flori artificiale pot rezista luni de zile chiar si in conditii de temperaturi extreme.

Un alt motiv pentru care multa lume opteaza pentru coroanele funerare din flori artificiale este faptul ca aceste flori „imita” foarte bine florile naturale. Cu alte cuvinte, aspectul florilor artificiale folosite pentru coroanele funerare este identic cu cel al florilor naturale. Nu in ultimul rand coroanele din flori artificiale sunt mai rezistente pe durata transportului.

Coroane funerare in florariile online

Fie ca optezi pentru o coroana funerara din flori naturale, fie ca o coroana din flori artificiale reprezinta alegerea potrivita atunci cand urmeaza sa participi la un serviciu funerar, trebuie spus ca oferta de coroane pentru ceremoniile funerare in cadrul florariilor online este foarte diversificata. In cazul in care nu doresti sa alegi o coroana funerara, trebuie spus ca vei putea gasi intr-o astfel de florarie online alte aranjamente florale prin care poti aduce un ultim omagiu unei persoane dragi sau unei persoane apropiate care a decedat.

Daca te gasesti in situatia in care nu poti ajunge la priveghi sau la inmormantare, trebuie sa stii ca atunci cand plasezi comanda pentru o coroana funerara sau un aranjament floral poti solicita livrarea la capela sau la cimitir pentru serviciul de inhumare. In acest mod ai posibilitatea de a-ti aduce un ultim omagiu chiar si in conditiile in care dintr-un motiv sau altul nu poti ajunge fizic la  ceremonia funerara.

Previous post Alte criterii pentru alegerea locului de muncă în afară de salariu
Next post Uzinrom Electro Grup comercializeaza diferite modele de intrerupatoare automate Usol