Facebook plăteşte despăgubiri uriaşe pentru încălcarea intimităţii – 31.01.2020

Problemele pentru cea mai mare reţea de socializare din lume par să nu se mai sfârşească. Tag-urile automate cu încălcarea legii vor costa Facebook mai bine de jumătate de miliard de dolari într-un singur stat american.

În urma unui proces comun, Facebook este nevoit să plătească 550 milioane de dolari utilizatorilor săi din statul american Illinois. Compania americană a fost găsită vinovată de încălcarea legislaţiei locale privind protejarea intimităţii persoanelor. În procesul intentat în 2015, Facebook a fost acuzat că a colectat date personale pentru recunoaşterea facială fără să facă public acest lucru şi să-şi înştiinţeze utilizatorii. Facebook s-a apărat susţinând că recunoaşterea facială pe care a folosit-o nu ar fi o formă de identificare biometrică şi că, astfel, legea locală nu se aplică în acest caz. Fiecare utilizator poate primi până la 200 dolari, însă, identificarea utilizatorilor eligibili depinde de anumiţi factori. După aprobarea înţelegerii, utilizatorii care urmează să fie recompensaţi vor primi o notificare. De asemenea, Facebook trebuie să obţină de acum acordul utilizatorilor pentru funcţii ce ţin de recunoaştere biometrică, precum analiza automată a feţei cu scopul punerii tag-urilor în fotografii.

Este al doilea mare proces pe tema intimităţii pe care Facebook îl pierde în ultimele 6 luni, după acordul cu FTC în urma căruia a trebuit să plătească 5 miliarde de dolari.

Sursa stire bursa.ro

Previous post Prima tabletă cu 5G a fost lansată în Coreea de Sud – 31.01.2020
Next post STUDIU: Doar 50% dintre cetăţeni au fost la stomatolog în 2019 – 31.01.2020