DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI: Rezerva Federală a SUA a redus dobânda cheie pentru a doua oară în decurs de două săptămâni – 16.03.2020

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a redus duminică dobânda de politică monetară pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, la un interval de 0%-0,25%, luând o nouă măsură de urgenţă pentru a ajuta economia în timp ce pandemia de coronavirus escaladează rapid, transmite Reuters.

Pe 3 martie, Rezerva Federală a redus dobânda cheie cu jumătate de punct procentual, la un interval 1% – 1,25%, prima măsură de acest tip adoptată în afara unei şedinţe programate după criza financiară din 2008.

„Efectele coronavirusului vor apăsa activităţile economice pe termen scurt şi vor exercita riscuri pentru perspectiva economică. În lumina acestor evoluţii, Comitetul de politică monetară a decis să reducă întervalul ţintit”, a explicat Fed într-un comunicat.

„Comitetul se aşteaptă că va menţine acest interval până când se va asigura că economia a depăşit evenimentele recente şi că este pe cale să atingă obiectivele privind o rată de angajare maximă şi de stabilitate a preţurilor”.

Următoarea şedinţă de politică monetară a Rezervei Federale ar fi trebuit să aibă loc pe 17-18 martie, informează Nes.ro.

Sursa stire bursa.ro

Previous post Lovitură grea pentru Mirel Rădoi! Anunțul făcut de președintele FRF, Răzvan Burleanu
Next post Când s-ar putea relua Serie A. Anunțul făcut de președintele Asociației Fotbaliștilor Italieni