Cursuri de time management salvează bani

O bună organizare a timpului poate aduce schimbări importante în viața, atât din punct de vedere personal, profesional, cât și financiar. Dacă stăm să calculăm cât reprezintă o oră de muncă din viața noastră și cât costă orele pe care le petrecem cu folos, s-ar putea ca la final să începem să acordăm o atenție mult mai mare felului în care îl utilizăm și îl cheltuim. De aceea, decizia de a participa la cursuri de managementul timpului, salvează bani încă de la primele lecții.

 

Cum poate schimba un curs de time management situația financiară ?

 

Între timp și bani este pusă adesea o echivalență, pe bună dreptate. Fiecare oră din viața unei persoane are un preț, pe care trebuie să învețe să-l crească în mod  constant. Iar acest lucru se poate face atât prin a investi timp și bani în formarea profesională, cât și prin a învăța organizarea și folosirea lui cât mai eficientă.

Deprinderea unor bune obiceiuri de planificare a timpului, înseamnă mai multă performanță  la locul de muncă și o rentabilizarea a activității desfășurate. Acest aspect se poate transpune în venituri mai bune pentru activitatea  pe care o desfășori. Fie că lucrezi pe cont propriu, fie pentru un angajator, munca bine făcută trebuie să aducă și mai mulți bani în cont.

Prin omiterea sau amânarea anumitor lucruri nu salvăm nimic. Pierderea și risipa de timp la locul de muncă este o mentalitate care nu face bine nici persoanei în cauză, nici unui angajator. Chiar și dacă există activități cu momente în care nu se petrece nici, acel timp  nu trebui lăsat să curgă degeaba, ci trebuie folosit util, pentru a afla sau învăța ceva nou.

Timpul capătă cea mai mare valoare atunci când simțim că avem din ce în ce mai puțin, că nu ne mai încadrăm în niciun fel în ceea ce avem de făcut și suntem copleșiți de muncă și responsabilități. Însă și în astfel de situații există o ieșire, înainte de a-ți ruina sănătatea fizică și mentală, oferită de construirea unui model de prioritizare, renunțare la ce nu este esențial și eficientizarea organizării activităților esențiale.

Timpul este o noțiune strâns legată de formare și educare

Cursurile nu sunt doar pentru tineri. Formarea și perfecționare se poate face la orice vârstă. De aceea cu cât mai repede și mai des apelăm la anumite forme de educație și dezvoltare personală,  cu atât suntem mai câștigați pe termeni lung.

Pe de altă parte procesul de formare și învățare nu ar trebui să se încheie niciodată în viață. El este parte din evoluția și devenirea noastră ca ființe umane, conștiente de inteligența și valoarea cu care suntem înzestrați.

Participarea cât mai din timp la un curs de time management salvează vieți și bani. Cu cât mai devreme deprindem anumite obiceiuri de folosire eficientă a timpului, cu atât evităm risipa lui, care poate însemna pierderi pe mai multe planuri, inclusiv personal și financiar.

Un astfel de curs este în primul rând o modalitate de reinterogare personală și de repunere a vieții pe un făgaș mai bun, care poate însemna o carieră mai bună, bunăstare și o bătrânețe mai bună.

 

Dacă vrei să afli ce transformări poate aduce un curs în evoluția personală, profesională și financiară, te așteptăm la cursul de time management de la EACS.