Cum te asiguri ca respiri un aer curat in casa?

Aerul pe care il respiri are un impact major asupra starii tale de sanatate. Desi te-ai gandi ca nu poti controla poluarea din localitatea in care traiesti, adevarul este cu totul si cu totul altul. Este adevarat ca nu poti controla aerul pe care il respiri atunci cand esti afrara, insa conform celor de la Altecovent, poti controla aerul din interiorul casei tale. Conform specialistilor, petrecem mai mult de 90% din timp in interior, fie ca suntem acasa, in masina sau in birou, iar aerul din interior poate sa fie controlat in asa fel incat sa fie cat mai putin toxic.

Poluarea din interior, de 5 ori mai periculoasa decat cea din exterior

Foarte putini oameni se preocupa de poluarea din interior, considerand ca inchiderea geamurilor poate sa tina poluantii afara. Din pacate, exista o multime de surse de poluare a aerului de interior care pot duce la imbolnavire si disconfort serios. Radonul, fumul de tutun, mucegaiul, agentii poluanti produsi de incalzire sau de gatit, produsele de curatenie folosite zi de zi, odorizantele sau materialele de constructii pot duce la slabirea organismului si la aparitia unor simptome extrem de neplacute, cum ar fi iritatia ochilor, tusea, problemele digestive sau durerile de cap.

Din fericire, poluarea din interior poate sa fie controlata destul de usor. Folosirea unui ventilator baie bun care sa elimine umezeala, folosirea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura si respectarea unui set de reguli simple poate sa asigure in interior un aer respirabil si cat se poate de sanatos.

Reguli esentiale pentru un aer cat mai curat in casa

  1. Pastreaza mereu curatenia. Un aer curat inseamna un aer fara praf si fara alergeni. Din pacate, praful se depune destul de repede, ceea ce face necesara aspirarea ocazionala. Pastreaza curatenia concentrandu-te pe covoare, carpete, lenjeria patului sau draperii. Acestea sunt cele care acumuleaza cel mai mult praf si cei mai multi alergeni.
  2. Incearca sa renunti, pe cat posibil, la carpete si covoare. Parchetul si gresia sunt, cel mai adesea, mult mai eficiente impotriva unui aer poluat. Carpetele si covoarele pot acumula praf si de asemenea, pot acumula mirosuri neplacute si alte particule. Daca vrei totusi sa ai astfel de accesorii, este ideal sa le aspiri cel putin o data pe saptamana.
  3. Mizeaza pe simplitate. O casa aglomerata este, adesea, o casa ce prezinta un risc mai mare de poluare interioara. Incearca sa ai cat mai putine obiecte de mobilier si cat mai putine accesorii. Simplitatea atrage cu sine atat mai putin timp dedicat curateniei, cat si un confort vizual mai bun.
  4. Schimba filtrele sistemului de ventilatie! Din ce in ce mai multi oameni inteleg utilitatea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, alegand sa foloseasca unul. Indiferent ca este un sistem centralizat sau descentralizat, acesta foloseste filtre pentru a tine praful, elementele poluante si alergenii departe. Aceste filtre trebuie sa fie schimbate destul de des, pentru ca eficienta sistemului sa fie cat mai mare. De asemenea, trebuie sa fie schimbate filtrele hotei, filtrele aparatului de aer conditionat si toate celelalte elemente care ajuta la filtrarea aerului.
  5. Nu fuma in interior! Este bine sa eviti fumul de tigara. Acesta are un miros neplacut, intra in mobila si in haine si este nesanatos pentru toata familia. Daca esti fumator, cel mai bine este sa iti alimentezi viciul afara.
  6. Atunci cand renovezi sau atunci cand faci curat, foloseste produse naturale! Chiar daca sunt mai rare si mai costisitoare, produsele naturale sunt mult mai atractive, deoarece nu introduc toxine in locuinta. In cazul in care folosesti un produs chimic, acesta poate degaja toxine ani la rand. Poti curata cu produse ecologice, poti aprinde lumanari din ceara de albine si poti folosi vopseluri ecologice pentru a vopsi peretii.
  7. Lasa mereu pantofii la intrare! O buna parte din elementele poluante din interior sunt aduse pe pantofi. Acestia acumuleaza murdarie pe talpa, iar murdaria poate ajunge rapid pe covoare si in restul casei. Cel mai sanatos obicei este acela de a te descalta imediat dupa ce intri in casa si de a lasa pantofii pe o tavita, la intrare.

Este din ce in ce mai usor sa traiesti intr-un mediu sanatos, dat fiind faptul ca tehnologia este de partea ta. Tot ceea ce ai de facut este sa te informezi si sa respecti niste reguli simple.

 

pariuri tenis Previous post Tot ce trebuie sa stii despre principalele optiuni de pariuri tenis!
Next post SC DIMCON ROMANIA SRL – Firma rau platnica! Alexandru Liviu CAZACU tepar!