Cum schimbi atmosfera din locuința ta? De la zugrăvit până la alegerea unor decorațiuni din metal sau sticlă

Atmosfera din locuință este un factor important pentru starea noastră de spirit. Dat fiind faptul că o bună parte din timpul unei zile îl petrecem acasă, se poate spune că este mai mult decât esențial ca atmosfera să fie una relaxanta și primitoare. Uneori însă, din pricina unor alegeri mai puțin inspirate, atmosfera de acasă se poate transforma cu ușurință într-un factor de oboseală și stres. Ambianța este importantă însă și pentru odihnă sau pentru randamentul profesional, dacă se ține cont de faptul că munca de acasă a devenit un lucru mai mult decât comun. Astfel, propriile locuințe nu mai sunt doar niște spații destinate relaxării și odihnei, ci au devenit concomitent și birouri, centre de divertisment sau spații de lucru.

Modul în care ne simțim atunci când suntem acasă, depinde în mare măsura de deciziile pe care le luăm în materie de amenajare. Atât confortul, cât și odihna sunt influențate de alegerile făcute de fiecare dintre noi. Vestea bună este aceea că avem destul de mult control asupra acestui lucru, astfel că putem schimba cu ușurință atmosfera din locuință prin câteva schimbări simple.

Curăță locuința în profunzime

Unul dintre motivele pentru care nu ne mai simțim la fel de bine în propriul cămin se datorează faptului că în timp adunăm o mulțime de lucruri inutile în încăperi, care nu fac altceva decât să ne aglomereze casa. De aceea, este indicat pentru început să faci o curățenie ca la carte și să renunți complet la toate acele lucruri care îți sunt inutile. Cu cât încăperile vor fi mai aerisite, cu atât vei avea mai mult spațiu și implicit parte de confort sporit.

Dă un nou suflu încăperilor

Indiferent de stilul de amenajare ales pentru locuință, cert este faptul că vor apărea momente când cromatica existentă va deveni plictisitoare. Astfel, schimbarea culorii pereților reprezintă o activitate relativ simplă, pe care o poți face chiar tu, fără a fi necesar să soliciți ajutorul unor echipe profesioniste de zugravi. Asigură-te însă ca vei proteja parchetul și mobilierul cu ajutorul unor folii de protecție. Pentru a le prinde cât mai bine, îți recomandăm să utilizezi clasica bandă adezivă, astfel încât vopseaua să nu ajungă în locuri nepotrivite. Mai mult decât atât, poți lua chiar în considerare o rearanjare ulterioară a obiectelor din încăpere, aspect ce va schimba complet modul în care arată camera.

Decorațiunile din metal sau sticla, micile detalii care fac diferența

Există o mulțime de lucruri care pot da un nou suflu încăperilor locuinței, însă decorațiunile rămân fără doar și poate printre cele definitorii. În prezent se pot regăsi pe piață o mulțime de decorațiuni interesante din metal sau sticlă, care pot da un nou suflu încăperilor locuinței. Alăturat, poți lua în calcul și investiția în câteva plante deosebite având în vedere că acestea sunt bine-venite în orice stil de amenajare.

Împrospătează aerul din locuință

Starea noastră de bine este influențată destul de mult și de mirosuri, de aceea este important să te asiguri că miresmele din încăperi sunt unele proaspete. O locuință ce emană prospețime este una din care în mod cert nu va lipsi relaxarea și starea de bine. Poți obține acest lucru foarte simplu prin intermediul odorizantelor pentru încăperi sau cu ajutorul unor flori frumos mirositoare.

 

Previous post Dr. Mihai Vidican, un stomatolog ce se îmbracă cu încredere!
Next post Ai nevoie de un proiect de casă? Iată de ce să colaborezi cu un birou de arhitectură cu experiență!