Cum sa decorati brazi de Craciun

Protagonist de necontestat al decoratiunilor de Craciun, in fiecare 8 decembrie, alegem un brad (sau luam un brad artificial din unele magazine ca BraziCraciun.net) si il decoram, il umplem cu culori si lumini si incepem sa reducem zilele ramanand pana in ajunul Craciunului.

Ritualul se repeta in fiecare an, reinnoind intotdeauna unele detalii pentru a recrea acel colt care umple casa cu magie. Va aducem cateva idei despre cum sa decorati un brad de Craciun pentru a termina anul 2021 cu cea mai buna energie.

Cum sa alegi pomul de Craciun

Atunci cand cumparam brazi artificiali de Craciun, avem doua optiuni: putem obtine un brad natural, cum ar fi un brad natural care se vinde in piata, sau putem cumpara unul artificial, care este cel mai frecvent deoarece nu necesita intretinere si este folosit un mult. anotimpuri.

Arborele artificial va fi mai rezistent la timp si va rezista mai bine podoabelor datorita structurii sale. Dar un brad natural poate fi foarte ecologic si sa adauge o aroma pe care „plasticul” nu o are. De asemenea, daca aveti o gradina acasa, dupa sarbatori il puteti replanta.

Cum sa impodobesti baza unui brad de Craciun

Odata ce alegem bradul, trebuie sa ne gandim la baza. Pentru un brad de Crăciun natural, cel mai bine este sa alegeti un recipient adanc si sa-l umpleti cu sol, astfel incat sa dureze mai mult. Acest ghiveci poate fi realizat din lemn refolosit sau poate fi acoperit cu tesatura de panza sau alte tesaturi rustice si apoi impodobit cu o panglica. Daca bradul este artificial, in general isi aduce propria baza. Daca nu va place, puteti folosi o oala.

Cum sa decorati pomul de Craciun

Astazi avem o varietate atat de mare de ornamente incat poate fi coplesitoare. Prin urmare, inainte de a intra in „modul disperarii” si de a cumpara fara rima sau motiv, este convenabil sa ne amintim care sunt cele trei elemente esentiale care nu pot fi ratate. Globurile copacului: sunt la fel de traditionale precum Craciunul insusi.

Exista oameni carora le place sa puna toate globurile de aceeasi culoare, generand un efect vizual mai relaxat, in general cu optiuni rosu, argintiu sau auriu. Dar majoritatea aleg sa decoreze cu globuri de toate culorile si este foarte pitoresc. Ghirlandele sunt un alt clasic care adauga lumina si stralucire copacului. In general, se folosesc optiuni de argint sau aur, desi exista si alte alternative care sunt foarte frumoase.

Decorarea bradului

Pentru a decora brazi de Craciun, important este sa mentineti un echilibru fara a-l supraincarca cu obiecte. De multe ori adaugam stele, papusi si alte decoratiuni pana la globuri, iar bradul arata cam coplesit.

Daca vrei sa ii dai eleganta, cel mai bine este sa nu adaugi prea multe culori si sa eviti acele ornamente prea aratatoare care pot fi deranjante din punct de vedere vizual. De asemenea, este bine ca alegerea copacului si decorarea acestuia sa nu fie in disonanta cu stilul general al locului in care va fi amplasat.

Lumini de Craciun

Un alt element care lumineaza decoratiunile de Craciun si care anul acesta va castiga teren in case sunt luminile decorative. Puteti obtine tot felul de ghirlande usoare, cu modele variate si, in special, lumini cu led pentru a adauga acasa si pentru a da o atingere super calda si vitala, cu un consum minim de energie.

Lasa luminile pentru final, le-ai putea incurca cu decoratiunile si ar fi foarte complicat. Puneti-le de sus in jos si incepand din interiorul ramurilor si apoi scoateti-le afara. O recomandare suplimentara: trebuie sa aveti grija deosebita cu luminitele si sa va amintiti sa nu le lasati aprinse cand iesiti din casa sau cand mergeti la culcare.