Cum pregătești mașina de o sesiune off road și unde găsești piese pentru Freelander sau alte modele de mașini similare?

Vara este unul dintre cele mai îndrăgite anotimpuri datorită faptului că oferă posibilitatea de a desfășura o mulțime de activități în aer liber, ce garantează distracția absolută. În ciuda faptului că mulți preferă să călătorească înspre destinații exotice în această perioadă, alții preferă să se bucure de timpul frumos în alte moduri, mai puțin obișnuite, dar care generează multă adrenalină. Din aceasta categorie face parte și o sesiune de off-road, un sport ce nu vine la pachet doar cu multă adrenalină, ci și cu satisfacții și distracție. La fel ca orice sport extrem, off-road-ul presupune o pregătire temeinică și echipamente de specialitate pentru a putea fi desfășurat în condiții de maximă siguranță.

Un pion principal al acestui sport este mașina de teren, însă probabil că acest detaliu nu mai vine ca o noutate pentru niciun practicant. Pentru a avea parte de o experiență off-road deosebită, există câteva aspecte ce trebuie foarte bine puse la punct și despre care vom discuta în cele ce urmează. Iată așadar câteva detalii importante ce nu ar trebui să îți scape în pregătirea mașinii pentru o sesiune off-road memorabilă.

Inspecția tehnică a mașinii

Dacă nu ai realizat încă acest lucru, înainte de a participa la orice sesiune off-road, este recomandat să te asiguri că totul funcționează în parametri optimi. Pentru ca inspecțiile tehnice în propriul garaj pot fi efectuate în general doar într-un mod limitat, cea mai bună decizie pe care o poți lua este aceea de a apela la un service specific pentru mașinile de teren. În situația în care anumite componente necesită înlocuire, este recomandat să faci de îndată acest lucru. Astăzi este mai simplu ca oricând sa găsești piese auto originale pentru Freelander sau orice alt model de mașină de teren pe care îl conduci. Piesele și accesoriile auto pot fi regăsite cu ușurință în cadrul magazinelor online de profil.

Anvelopele

Siguranța și performanțele de condus se află într-o strânsă legătură cu anvelopele, de aceea este indicat ca înainte de începerea unui nou sezon de off-road, să verifici atent care este starea de funcționare a acestora. Chiar dacă iarnă pare singurul anotimp “pretențios”, când vei avea nevoie de lanțuri auto și de multe alte lucruri, acest lucru nu înseamnă că vara vei putea neglija complet anvelopele. Dacă în urma unei verificări se pot constata urme vizibile de uzură, este recomandat să îți îndrepți atenția înspre un set nou de anvelope. Dacă nu trebuie înlocuite, nu uita să arunci un ochi ți asupra presiunii din anvelope, având în vedere că vara aerul se dilată destul de mult.

Aerul condiționat

Indiferent de traseul pe care urmează să îl parcurgi, un alt aspect important pe care îți recomandăm să îl pui la punct este aerul condiționat. În timpul verii sunt șanse destul de mari să prinzi vreme caniculară, iar fără un sistem de răcire perfect funcțional, întreaga aventură îți poate fi dată cu ușurință peste cap. Verificarea instalației de freon nu este singurul lucru ce trebuie verificat la acesta, ci concomitent este recomandat să arunci o privire și asupra filtrului de particule.

 

Previous post Ai nevoie de un proiect de casă? Iată de ce să colaborezi cu un birou de arhitectură cu experiență!
Next post Cum poți avea grijă de dantură și când este recomandat să apelezi la tratamente stomatologice in Alba Iulia?