A avea un zâmbet frumos nu este vreo tendință actuală sau vreun moft, ci este o necesitate strictă dacă privim lucrurile prin prisma sănătății. Zâmbetul este asociat de foarte multe ori cu o carte de vizită personală, astfel că orice mică imperfecțiune de la nivelul danturii, poate fi o pată pe “imaginea” ta. Grija pentru dantură este un aspect ce trebuie privit ca un întreg proces, ce presupune mult mai mult decât un simplu periaj realizat în mod corect (dar care este o parte importantă din proces). A avea o dantură impecabilă nu este un lucru dificil, însă presupune o rutină de îngrijire pentru ca rezultatele să fie cele scontate.
Dinții frumoși și sănătoși sunt cei care ne asigură un zâmbet demn de covorul roșu, astfel că pentru a obține acest lucru, este necesar să fim atenți la sănătatea danturii per ansamblu, dar și la câteva obiceiuri nesănătoase, care pot dăuna. Iată așadar câteva lucruri pe care le poți face pentru a avea grijă în mod corespunzător de dantura ta și când este recomandat să apelezi la tratamente stomatologice în Alba Iulia.
Periajul corect
Una dintre cele mai simple acțiuni pe care le poți face pentru sănătatea danturii este periajul corect, de cel puțin două ori pe zi. În lipsa acestuia, placa bacteriană se va depune pe suprafața danturii, ceea ce poate genera diferite probleme de natura stomatologica în timp. Dincolo de clasicele carii dentare, aceasta poate sta la baza apariției unor infecții serioase la nivelul dinților și gingiilor. Alături de periuța de dinți și de clasica pastă, este recomandat să apelezi și la ajutorul aței dentare și a apei de gură în procesul de îngrijire. Acestea îți vor fi de folos în curățarea corespunzătoare a danturii.
Renunțarea la obiceiurile nesănătoase
Adoptarea unui stil alimentar echilibrat nu este benefic doar pentru a fi în formă, ci și pentru sănătatea organelor corpului. De la acest lucru nu face excepție nici dantura, având în vedere că există numeroase vicii ce sunt mai mult decât dăunătoare sănătății danturii. Printre acestea se numără: zaharul, fumatul și alcoolul în exces. Deși putem înlocui foarte simplu sucul din comerț cu diferite tipuri de ceai ce poate fi achiziționat de la www.webcoffee.ro, adesea facem alegerea nesănătoasă și acesta constituie doar un exemplu comun.
Când trebuie să te prezinți la stomatolog?
În ciuda faptului că obișnuim să trecem pragul unui cabinet stomatologic numai atunci când problemele devin cu adevărat apăsătoare, de fapt este recomandat să optăm pentru un control stomatologic, o data la 6 luni. De ce? Pentru că exista numeroase probleme dentare pe care este imposibil să le identificam în timp util acasă. Astfel, prin controale stomatologice regulate, vei putea evita problemele dentare grave, care pot presupune tratamente complexe si costisitoare.
Introduceți alimente ce conțin fosfor, calciu, magneziu și zinc
Nucile, migdalele, peștele sau legumele sunt o sursă importantă de fosfor, calciu magneziu și zinc, elemente esențiale pentru sănătatea dinților și a întregului organism. Acestea asigură dinți puternici și sănătoși, astfel că multe probleme dentare vor inatarzia să mai apară.