Cum alegi parchet din lemn pentru încălzire în pardoseală?

Dacă îți place să simți senzația de căldură la picioare în timpul anotimpului rece atunci ai nevoie de o podea specială. De fapt este important să optezi pentru încălzire în pardoseală, iar deasupra să montezi parchet dublu-stratificat. Acesta are un aspect estetic deosebit și o mare durabilitate pentru a te bucura de el cât mai mult timp. Poți alege dintr-o diversitate de modele de parchet, iar în final să alegi modelul, culoarea și finisajele preferate.

Caracteristici specifice pentru parchet stratificat

Parchetul stratificat este realizat din diferite specii de lemn, iar din punct de vedere dimensional este compus din două sau trei straturi. Avantajul suprem constă în faptul că îți oferă tot confortul necesar în zilele lungi de iarnă. În plus, se menține curat foarte ușor și denotă o foarte bună rezistență.

Lemnul stratificat asigură menținerea căldurii și îți oferă rezultate optime pe termen lung. Parchetul stratificat este elegant și ecologic și are o structură diversă față de cel clasic. Acesta permite instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală fiind deosebit de benefic în timpul anotimpului rece.

Pentru a-ți asigura confortul dorit la iarnă este nevoie să iei toate măsurile necesare încă de pe acum. Echipa specializată de la Alma Parchet se ocupă cu livrarea tipului de parchet dorit și montarea acestuia în cele mai bune condiții.

De ce să alegi parchet dublu stratificat, triplu stratificat și exotic pentru încălzire în pardoseală?

Parchetul dublu-stratificat este realizat din două straturi de lemn, iar stratul superior este fabricat din esență de lemn nobil. Acesta se remarcă prin maximă rezistență la uzură și este ideal pentru  a fi montat peste sisteme de încălzire în pardoseală.

În cazul unui parchet triplustratificat, acesta este realizat din trei straturi de lemn, iar stratul de la mijloc are rolul de a asigura stabilitatea dimensională a pardoselii.

Parchetul exotic  aduce în case o textură spectaculoasă și, în funcție de esență,  rezistență sporită la umiditate sau o duritate mai mare, pretabilă traficului intens.

Parchetul exotic se remarcă printr-un nivel înalt din punct de vedere calitativ, este extrem de atractiv datorită nuanțelor disponibile și are proprietăți extraordinare. Pardoselile inovatoare reprezintă alegerea optimă pentru zonele cu trafic intens și sunt foarte rezistente la umiditate.

Parchetul dublu-stratificat oferă beneficii multiple. Este durabil, stabil, se montează rapid și se întreține ușor. Acesta se remarcă prin avantaje net superioare față de alte modele atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Nivelul optim de confort se obține atunci când grosimea parchetului este cuprinsă între 10 și 15 mm, iar alegerea modelului se face în funcție de preferințe. Profesioniștii de la Alma Parchet reprezintă partenerul ideal care este mereu orientat spre satisfacția de a transforma casa în acasă.

Pe scurt despre etapele montării parchetului pentru încălzire în pardoseală

Iată care sunt etapele principale de care trebuie să ții cont la montarea parchetului :

  • Evaluarea atentă a suprafeței de montare
  • Efectuarea măsurătorilor
  • Măsurarea umidității din stratul suport
  • Depozitarea parchetului și aclimatizarea acestuia
  • Montarea parchetului respectând distanța de siguranță până la perete (rosturilor de dilatare) – parchetul se poate dilata și nu trebuie poziționat până lângă perete
  • Alegerea direcției de montare (se începe de la perete ținând cont de sursa de lumina)
  • Alegerea modului de montare: prin lipire sau pe folie (florant)
  • Montarea propiu-zisă a parchetului
  • Montarea plintelor si chituirea acestora.

Pentru alegerea parchetului potrivit pentru casa ta, verifică produsele existente pe site pentru că aici găsești cele mai bune oferte de parchet pentru încălzire în pardoseală. Bucură-te de confort la cel mai bun raport calitate-preț!

Previous post Viceguvernatorul BNR, Leonardo BADEA: „Educatia financiara – instrument de consolidare a rezilientei populatiei si a stabilitatii financiare in contextul crizelor suprapuse”
Next post Conferințele AntrepreMAME – Ediția I – EVELE învață din greșeli