Culorile anului 2023 în materie de design interior

Anul 2023 se vrea unul al alegerilor îndrăznețe, pline de energie și optimism în materie de design interior și nu numai. Nuanța desemnată câștigătoare este Viva Magenta, o culoare vibrantă, care emană veselie, pasiune și bun gust. Îmbină cu succes tente de roșu, roz și purpuriu, ceea ce transmite forță și vitalitate. Este o alternativă care te inspiră și care îți oferă șansa de a te exprima cu ușurință. 

Curajul este cuvântul cheie din noul an, care trebuie să te ghideze în etapele de amenajare a locuinței. Instituțiile specializate au desemnat și alte culori pe care oamenii le pot aborda în spațiile interioare. 

Printre alegerile care merită a fi luate în calcul se numără: 

  • Raspberry Blush – O variantă care se va potrivi de minune firilor carismatice, dinamice, cărora nu le place monotonia. Îmbină nuanțe de corai și roz și emană strălucire și noutate. Este disponibilă în mai multe tonuri: touch of pink, little piggy, delicate rose, hydrangea flowers, claret rose și ravishing red. Indiferent de alegere, te vei bucura de un ambient plăcut și un proiect casă unicat. 
  • Alizarin – Sau, mai simplu spus – roșu cu tente ruginii. Este o nuanță care inspiră profunzime și mister. Tocmai de aceea, se potrivește de minune celor care își doresc să ofere locuinței un plus de extravaganță și îndrăzneală. Spre deosebire de celelalte două variante, Alizarin oferă un aspect mai întunecat, care arată perfect în dormitoare, tocmai pentru că sporește senzațiile de confort și intimitate. 
  • Verde aprins, în nuanțe acide – Anul 2023 este clar unul care iese în evidență prin opțiunile inedite pe care le prezintă. Verdele este o culoare care inspiră în general liniște, relaxare și armonie. Tocmai de aceea, este o alternativă numai bună pentru a fi integrată în locuință. Ei bine, pentru noul an, specialiștii în design interior recomandă o cromatică mai acidă, care să te scoată din starea de visare. Verde pădure este alternativa care câștigă teren și care te poate ajuta să te bucuri de experiențe unice. 
  • Tonuri de maro – Printre opțiunile extravagante își face loc și una neutră, organică, ușor de integrat în locuință. Este de fapt un etalon al armoniei și perfecțiunii vizuale. Elementul de bază al unui proiect casă simplă, maroul este o nuanță care va maximiza spațiul și va accentua toate detaliile implicate în etapele de amenajare. Chiar dacă este o culoare neutră, poate fi folosită pentru a definitiva efecte vizuale impresionante. Tot ce trebuie să faci este să mixezi elementele potrivite. 

Îți dorești o locuință care să ofere atât spații impresionante, cât și senzații de confort și funcționalitate? Ei bine, anul 2023 vine la pachet cu numeroase nuanțe îndrăznețe, definite de energie debordantă și nonconformism. Viva Magenta este culoarea a cărei popularitate a fost declarată deja de specialiștii în materie de design interior. Însă, în topul culorilor pe care trebuie neapărat să le integrezi în locuință se numără și raspberry blush, alizarin, verde pădure și maro deschis. Sunt opțiuni care vor oferi încăperilor o notă strălucitoare și spectaculoasă.

Fii la curent cu noile tendințe de amenajare interioară și bucură-te de efecte vizuale extravagante!