CNE cere sprijinul Parlamentului şi Comisiei Europene pentru rezolvarea problemei transportului pentru elevi – 01.02.2020

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) cere sprijinul, prin scrisori deschise, grupurilor parlamentare din Parlamentul European şi Comisiei Europene pentru rezolvarea problemei transportului pentru elevi, prin respingerea OUG /2019 în Parlamentul naţional, informează News.ro.

„Vom pune presiune publică pe toţi parlamentarii pentru ca aceştia să respingă proiectul legislativ care va anula orice posibilitate ca elevii să ajungă la şcoală, va face imposibilă şcolarizarea tuturor categoriilor de elevi din România şi va condiţiona acest proces de situaţia lor socio-economică”, arată CNE.

Astfel, Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, vineri, scrisori deschise către grupurile parlamentare din Parlamentul European prin care a cerut să se alăture demersului prin care Ordonanţa de urgenţă nr. 51/2019 să fie respinsă de parlamentarii din România. De asemenea, reprezentanţii elevilor au sesizat Comisia Europeană pentru a interveni în rezolvarea problemei privind transportul pentru elevi pe plan naţional care se datorează OUG 51, ordonanţa care a eliminat transportul elevilor din sfera serviciilor de transport public.

Conform sursei citate, reprezentanţii elevilor din România vor încerca să pună presiune pe parlamentari, astfel încât aceştia să respingă OUG 51/2019 şi să nu uite că votul lor trebuie să fie ghidat de valorificarea Educaţiei ca prioritate naţională.

„Vom pune presiune publică pe toţi parlamentarii pentru ca aceştia să respingă proiectul legislativ care va anula orice posibilitate ca elevii să ajungă la şcoală, va face imposibilă şcolarizarea tuturor categoriilor de elevi din România şi va condiţiona acest proces de situaţia lor socio-economică – ne punem încrederea în forul legislativ al ţării pentru a alege în favoarea cetăţenilor”, au precizat reprezentanţii CNE.

„Toate grupurile parlamentare europene au fost informate cu privire la ceea ce se întâmplă în România la momentul actual – am cerut sprijin de la toate instituţiile europene pentru a pune presiune pe parlamentarii României. Aceştia trebuie să conştientizeze importanţa votului lor – ei nu au fost aleşi ca reprezentanţi ai cetăţenilor pentru a face jocurile operatorilor de transport, ci pentru a se asigura că statul lucrează pentru cetăţeni. Şi cum altfel ar putea statul să lucreze pentru cetăţean dacă nu prin asigurarea educaţiei incluzive şi pentru garantarea accesului la educaţie, prin servicii sociale, pentru fiecare copil?”, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Curtea Constituţională a transmis, miercuri, că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane este neconstituţională, în ansamblul său.

Sursa stire bursa.ro