Chimcomplex anunţă finalizarea operaţiunilor de integrare şi numeşte o nouă echipă executivă – 24.02.2020

În concordanţă cu planul strategic iniţial, la un an după achiziţia activelor Oltchim, Chimcomplex a finalizat operaţiunile de integrare şi numeşte o nouă echipă executivă. Se îmbunăţeşte astfel structura de conducere a companiei şi se face transferul mai multor funcţii de conducere la nivel regional, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, echipa executivă se separă de cea administrativă, noul sistem de management fiind conceput pentru a facilita implementarea strategiei de dezvoltare în cel mai echilibrat mod. Echipa executivă proaspăt numită este susţinută de către consiliul de administraţie pe principii de guvernanţă corporatistă, iar împreună vor pune în practică planul de dezvoltare al companiei pentru perioada 2020 – 2022.

Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex, a declarat: ” Chimcomplex este o companie puternică, în dezvoltare pe piaţa internaţională. Sunt nerăbdător să punem în practică noua strategie care să transforme Chimcomplex într-o companie chimică regională sustenabilă, orientată către piaţă şi stabilă financiar, construită pe o tradiţie valoroasă şi cu o viziune clară care promite creştere.”

Adrian Dumitriu va prelua din luna aprilie funcţia de Chief Financial Officer (CFO) Chimcomplex. Acesta îşi va utiliza expertiză în management strategic şi financiar pentru coordonarea operaţiunilor financiare ale companiei.

Serghei Gheorghe a preluat funcţia de Chief Supply Chain Officer (CSCO) Chimcomplex după ce în ultimii 15 ani a fost director de achiziţii şi chief procurement officer, iar în ultimii 5 ani şi vicepreşedinte al producătorului de aluminiu Alro Slatina.

Armand Spiru a fost numit Chief Commercial Officer (CCO) Chimcomplex, după ce în ultimul an a fost director comercial adjunct al Chimcomplex Vâlcea şi anterior, pentru o perioada de 7 ani, director comercial Oltchim.

Dumitru Coman, parte a echipei Chimcomplex de 30 de ani, a preluat funcţia de Chief Technical Officer (CTO), anterior acesta ocupând în ultimii ani 26 ani poziţia de director general Chimcomplex Borzeşti şi cea de director tehnic tot la Chimcomplex Borzeşti.

Victor Avram este Chief Operating Officer (COO) Chimcomplex Vâlcea. Acesta a început să lucreze în Oltchim acum 30 de ani.

Daniel Prisacariu este Chief Operating Officer (COO) Chimcomplex Borzeşti, fiind promovat din funcţia de director comercial pe care o ocupa de 16 ani în cadrul companiei.

Chimcomplex a intrat într-o fază de transformare extinsă, încă din 2017. Compania s-a concentrat pe reducerea semnificativă a datoriilor, a introdus o organizaţie mai simplă, mai integrată şi mai receptivă şi a început un program de economii substanţiale a costurilor.

Noul plan de dezvoltare 2020-2022 îşi propune o creştere rentabilă şi durabilă, valorificând câştigurile realizate în timpul transformării. Compania se concentrează acum pe creşterea veniturilor şi eficienţă operaţională.

Sursa stire bursa.ro