Ce ținute tradiționale sa alegi pentru mica unire?

Mica unire, celebrată pe 24 ianuarie, este fără îndoială un moment de sărbătoare pentru românii de pretutindeni. A fost considerată de mulți istorici un pas important pentru viitorul statului național român și a contribuit la dezvoltarea unei conștiințe bazate pe valori tradiționale. Unirea celor două principate – Moldova și Țara Românească – este un eveniment de o importanță deosebită și reprezintă un simbol al unității și solidarității. 

Tocmai pentru că reprezintă un bun național, un moment care a oferit poporului român noi perspective, Mica Unire este celebrată în diverse moduri. Autoritățile locale organizează parade, spectacole folclorice, expoziții și conferințe. Ziua de 24 ianuarie este una plină de culoare, voie bună și amintiri frumoase. Mulți aleg să scoată în evidență farmecul zilei prin purtarea hainelor tradiționale, cu motive folclorice. Este un prilej numai bun pentru a integra o ie națională în ținutele de zi cu zi. Dacă vrei să oferi o notă aparte evenimentului, e bine să mizezi pe opțiunile 100% autentice, lucrate manual. Ia în calcul și trăsăturile corpului, pentru a alege hainele care ți se potrivesc mai bine. 

Te întrebi ce ținute poți aborda cu ocazia micii uniri? Iată top 3 idei pe care merită să le iei în calcul: 

  1. O cămașă albă, simplă cu o fotă tradițională și un palton asortat – O ținută actuală, fresh, dar în același timp unicată pe care o poți purta fie la locul de muncă, fie la ieșirile în oraș cu cei dragi. Alege accesorii delicate și optează pentru o coafură lejeră. În ceea ce privește încălțămintea, balerinii sau pantofii cu toc de mici dimensiuni  devin alegerile ideale. 
  2. Blugi, cămașă tradițională și încălțăminte lejeră – Alternativa numai bună pentru un look modern, de impact. Dacă ești adepta stilului clasic și-ți place să păstrezi o notă serioasă când vine vorba de asortarea hainelor, alege blugi bootcut și cizme cu toc. În cazul în care vrei ceva mai extravagant, optează pentru o pereche de blugi drepți, skinny sau boyfriend și alege bocanci în loc de pantofi cu toc. Poți accesoriza totul cu o bentiță tradițională sau o eșarfă colorată. 
  3. Rochie lungă, bundiță cu motive tradiționale și pantofi stiletto – Dacă ești o fire mai boemă și-ți place să impresionezi prin simplitate, nu ezita să te orientezi către rochii tradiționale. Dacă vrei să creezi contraste interesante, alege o nuanță neutră pentru rochie și adaugă mai apoi bundița colorată intens. Poți opta și pentru variante midi, dar e indicat să alegi cizme lungi, peste genunchi, pentru a da senzația de armonie și continuitate. 

Atunci când alegi ținutele e important să te gândești la însemnătatea evenimentului. Încearcă să eviți pe cât se poate combinațiile nereușite de imprimeuri, texturi sau culori. De asemenea, nu integra hainele tradiționale în ținute mult prea extravagante. 

Mica Unire este un moment foarte special pentru poporul român, tocmai de aceea merită a fi celebrat așa cum se cuvine. E esențial să alegi haine lucrate din materiale 100% naturale și cusute manual cu motive și broderii autentice. 

Alege să sărbătorești evenimentele importante prin intermediul hainelor tradiționale!