Ce sunt implanturile dentare?

Lipsa unuia sau mai multor dinti poate scadea cu mult stima de sine, dar mai cu seama, poate cauza probleme de dictie si de masticatie. In timp ce puntile dentare sunt o solutie la indemana, destul de rapida si nu foarte costisitoare, nu toata lumea are structura dintilor necesara pentru o asemenea lucrare.

Daca trebuie sa inlocuiesti un dinte extrem de deteriorat sau sa umpli golul lasat de pierderea unui dinte, cea mai buna solutie din zilele noastre este sa iti pui un implant dentar. Acesta ofera o baza permanenta pentru coroana dentara, creand o solutie pe termen lung, personalizata, care sa raspunda nevoilor tale.

In cazul in care te intrebi daca implanturile dentare sunt potrivite pentru tine, iata ce trebuie sa stii.

Ce sunt implanturile dentare?

Implantul dentar este o radacina artificiala care creeaza o baza permanenta pentru punti, coroane, proteze dentare sau alte forme de structura de inlocuire a dintilor. Acesta este format dintr-un post de titan sau zirconiu, care se insereaza in osul maxilar sau mandibular, un bont (sau conector pentru dintele de inlocuire) si puntea, coroana sau proteza dentara.

Pe baza designului sau, implantul dentar poate fi folosit pentru a ancora un dinte de inlocuire sau mai multi dinti conectati. Acesta ofera o solutie durabila pentru inlocuirea dintilor lipsa sau deteriorati si poate rezista toata viata daca este ingrijit corespunzator.

De ce sa alegi implanturile dentare?

Implanturile dentare arata, se simt si functioneaza exact ca dintii naturali. Ajuta la masticatie, astfel incat utilizatorul sa poata sa manance si sa se bucure de mancare la fel cum o facea inainte. In plus, implanturile dentare imbunatatesc aspectul zambetului. Acestea sunt proiectate personalizat, asigurand o potrivire perfecta cu intreaga arcada si cu nuantele dintilor din jur.

De obicei, implanturile dentare nu necesita o ingrijire speciala. Atata timp cat iti periezi dintii in mod adecvat si iti mentii programarile regulate la medicul stomatolog, nu ar trebui sa intampini nicio problema legata de implanturile tale dentare. Cu toate acestea, in cazul in care ai nevoie de o ingrijire speciala, medicul stomatolog sau chirurgul oral va discuta cu tine despre acest subiect, punandu-te in tema cu toate cele necesare.

Cat costa un implant dentar?

Costul implanturilor dentare variaza de la clinica la clinica si de la o persoana la alta, in mare masura fiind bazat pe faptul ca acesta este un tratament personalizat.

Sunt implanturile dentare potrivite pentru mine?

Fiecare caz este diferit, dar implanturile dentare pot fi o solutie excelenta pentru o varietate de oameni. Daca iti lipseste unul sau mai multi dinti, ai probleme de estetica dentara ce nu pot fi rezolvate in niciun alt mod, un stomatolog te-ar putea ajuta sa explorezi optiunile, asigurandu-te ca obtii o dantura perfecta. Din fericire, in ziua de azi, orice problema dentara are cel putin o solutie.