Ce modele de anvelope 225 45 R17 poti sa alegi pentru sezonul cald

Alegerea celor mai potrivite anvelope de vară nu este deloc ușoară. Azi, există numeroase magazine online unde poți sorta în funcție de dimensiuni și preferințe, sute de anvelope.

Fabricate de cei mai vestiți producători cum sunt Goodyear, Nokian, Dunlop, Pirelli, aceste cauciucuri sunt realizate folosind cele mai avansate tehnologii, pentru a oferi performanțe excelente pe orice tip de carosabil.

Anvelopele de vară trebuie să demonstreze rezistență, flexibilitate, să se adapteze unor condiții meteo variate, în perioade de primăvară, vară și toamnă, până la momentul în care sunt înlocuite cu anvelopele de iarnă.

Unul dintre cele mai populare modele de anvelope este 225 45 r17 vara. Solid și rezistent, acest cauciuc este destinat lungilor călătorii, vacanțe sau trasee comerciale, pe perioada anotimpului cald. Anvelopa are raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei 45, iar dimensiunea R17 indică diametrul jantei pe care se montează cauciucul, măsurat în inch. Lățimea profilului jantei este de 225 mm. Fiecare din aceste dimensiuni pe care le au aceste anvelope vara 225 45 r17 sunt inscripționate pe flancul anvelopei sau pot fi aflate din cartea tehnică a mașinii. Este foarte important să alegi exact dimensiunile corecte ale anvelopei, pentru a evita suprize neplăcute.

Dotarea autoturismelor cu un set potrivit de cauciucuri vara 225 45 r17 ajută la parcurgerea în siguranță, comod, a traseelor în condițiile anotimpului cald. Vremea de vară este deseori capricioasă, cu temperaturi care alternează de la frig la căldură excesivă. Deseori, aversele de vară înseamnă o dificultate în plus pentru șoferi, carosabilul devine umed și apare fenomenul de acvaplanare.

Un set de cauciucuri 225 45 r17 ajută la evitarea derapajelor, datorită materialelor folosite și a construcției speciale a benzii de rulare. Profilul adaptat al anvelopei va elimina apa rapid și va permite atingerea unor viteze mari, șofând fără probleme, relaxat.

Vara, temperaturile la nivelul asfaltului pot fi uneori impresionant de mari. Folosind anvelope 225 45 r17, automobilul se deplasează pe carosabil cu ușurință, căci cauciucul din care sunt construite aceste anvelope rezistă chiar la temperaturi mari. Atunci când frecarea dintre anvelopă și carosabil solicită mult cauciucul, prin încingere, tehnologia de fabricație a acestor anvelope le oferă mai multă rezistență.

Modele de anvelope vară 225 45 R17

Poți alege dintr-o gamă variată de cauciucuri de vară, pe cele potrivite mașinii tale.

Anvelopele de vară 22545 R17 de la Nokian sunt realizate folosind tehnologia Powerproof, care aduce un plus de aderență, control ala deplasării și siguranță la volan, chiar pe drumuri acoperite cu apă și noroi.

Anvelopele de vară model Barum Bravuris, care au dimensiunile 225 45 R17, oferă un randament kilometric excelent, rezistență în timp împotriva uzurii. Banda de rulare a acestei anvelope este realizată cu nervuri mari și caneluri special construite pentru a distribui uniform presiunea pe roți, pentru a-ți conduce autoturismul cât mai confortabil.

Un alt model potrivit de anvelope de vară cu dimensiuni 225 45 r17este Dunlop Sport Blueresponse, special construit pentru aderență superioară clasa A pe carosabil umed sau uscat. Aceste cauciucuri de vară asigură autovehiculului o distanță scurtă de frânare, datorităprofilului anvelopei, cublocuri ultra-rigide care optimizează contactul cauciucului cu suprafața de rulare.

Anvelopele de vară fabricate de Michelin, model  PRIMACY 4+ și dimensiuni 225/45 R17 94W XL sunt destinate unor autovehicule puternice. Inscripția XL – extra load, semnifică o capacitate de încărcare superioară, o rezistență sporită,  anvelopele fiind destinate unor autovehicule care efectuează transporturi pe distanțe lungi.

Setul de cauciucuri de vară de la Continental oferă calități deosebite de frânare pe carosabil umed, aderență sporită și randament kilometric sporit datorită compoziției cauciucului, pe bază de silica. Uzura lentă a anvelopei generează frânare mai eficientă, în trafic. Atenția pentru calitate și performanțe a producătorului au impus aceste anvelope în rândul celor mai căutate pentru vară.

Așa cum vezi, aceste modele de cauciucuri și multe altele din magazinele online, sunt potrivite pentru anotimpul cald.Un conducător auto care dorește un set de anvelope performante pentru vară va alege cauciucuri de calitate, de la producători renumiți pentru seriozitatea lor. Anvelopele sunt foarte importante pentru dotarea vehiculelor, mai cu seamă în perioadele vacanțelor de vară, atunci când survin deplasări pe distanțe lungi. Un set de anvelope noi, realizate din cauciuc rezistent, poate înfrunta cele mai dificile condiții meteo : ploi abundente, asfalt uscat și fierbinte, alternanțe de carosabil umed și uscat.