Ce inseamna sa ai un gard WPC? Este acest material o optiune avantajoasa pentru tine?

In momentul de fata, o masa din lemn masiv costa in jur de 4000 RON – doar o masa. In acest caz, este clar cam ce suma ar fi necesara pentru a construi un gard din lemn masiv pentru casa ta. Totusi, de foarte mult timp, lumea nu prea mai foloseste acest tip de material pentru asemenea constructii – de altfel, exista optiuni mai ieftine si mai rezistente pe piata.

In acelasi timp, exista si persoane carora nu le place aspectul materialelor mai ieftine. Ei bine, tocmai aici intervin beneficiile si avantajele unui gard WPC – alternativa ideala si prietenoasa cu mediul la lemnul masiv.

WPC – lemn sustenabil, la un pret avantajos

Lemnul compozit, asa cum este numit in Romania, este confectionat din fibra de lemn, resturi de lemn si elemente termoplastice. Pe scurt, acesta are la baza deseuri de tip lemnos si plastic (Wood Plastic Composite) – si poate fi folosit pentru diferite tipuri de constructii.

Pe langa gard WPC, lemnul compozit mai poate fi folosit si la podele, pardoseli, balustrade, usi, ferestre si asa mai departe. In alti termeni, este inlocuitorul perfect pentru lemnul masiv! Mai apoi, acest material prezinta si un grad de rezistenta crescut ce vine la un pret mai mult decat avantajos.

Ce inseamna sa ai un gard WPC?

Majoritatea oamenilor sunt de parere ca, desi lemnul masiv nu este accesibil, exista optiuni mult mai bune decat WPC disponibile pe piata. Iata de ce argumentele de acest fel nu sunt in totalitate adevarate:

  • Pe langa deseurile de tip lemnos tratate corespunzator si materialele plastice, un gard WPC mai are la baza si agenti de stabilizare si modificatori care garanteaza unitatea componentelor. Rezultatul vine sub forma unei placi WPC cu o calitate si durabilitate crescuta;
  • Totodata, lemnul compozit poate fi si modelat conform cerintelor clientului. Tocmai din acest motiv, lemnul WPC poate fi folosit atat la ferestre, cat si la usi – si nu doar la garduri;
  • Acest tip de material este cunoscut pentru rezistenta sa impotriva focului si a temperaturilor ridicate;
  • Contrar opiniei populare, un gard realizat din WPC poate arata mult mai bine decat un gard din lemn masiv sau din alte materiale. Acest aspect se datoreaza faptului ca lemnul WPC este tratat la suprafata prin intermediul transferului termic sau al vopselelor speciale;
  • Dupa cum a fost mentionat mai sus, este extrem de prietenos cu mediul si, din moment ce are la baza deseuri de lemn, nu conteaza varsta copacului din care provin deseurile (sustenabilitatea este asigurata);
  • In cele din urma, tot contrar opiniei populare, un gard WPC este mai durabil si mai avantajos din punct de vedere al pretului decat un gard din placaj sau alte alternative ale lemnului masiv.

Achizitioneaza acum un gard din WPC de calitate!

Asadar, raspunsul este ca da, gardul din lemn compozit este o optiune avantajoasa, mai ales pentru cei care vor sa sa scada pretul total al gardului, dar sa nu spuna adio aspectului placut al acestuia.

Pentru un pret avantajos si calitate garantata, acceseaza acum magazinul online Construiesti.com si construieste-ti propriul gard!