Ce disc de frana alegem?

Inainte de a va interesa cu privire la pretul discurilor de frana pe care le alegeti, trebuie sa stiti cateva lucruri despre discul de care aveti nevoie si sa optati pentru cel mai potrivit produs. Aveti la dispozitie atat discurile perforate, cat si pe cele canelare. O marca in masura care sa va asigure calitatea, fiabilitatea si siguranta este un aspect de care sa va interesati.

Discurile perforate sau canelare imbunatatesc semnificativ franarea, ele oferind si un raspuns cu siguranta mai prompt, dar si mai eficient al sistemului de franare. Franarea va fi in acest fel mult mai eficienta. Discurile perforate sau canelare sunt eficiente si pentru ca mentin foarte bine curatenia. Ele asigura o innoire continua a materialului de frecare al placutei, de aceea franarea va fi eficienta. Perforarea mai permite si intreruperea stratului de apa care se depune de obicei dupa ploile abundente.

Chiar si in cazul in care soseaua este umeda, sistemul raspunde eficient, chiar de la prima franare. Canelurile orientate catre exterior, asigura o dispersare mult mai eficienta a apei. Pe langa faptul ca disperseaza excelent apa, orificiile si canelurile ofera si o posibilitate mare de disipare a gazelor, acestea formandu-se din cauza temperaturilor ridicate dintre suprafata discului si cea a placutei.

Temperaturile ridicate provocate de gaze pot arde rasinile din care este compus materialul de frecare, lucru care poate provoca fenomenul de fading, reducandu-se coeficientul de frecare dintre placuta si disc. Discurile canelare sunt apreciate de soferii care prefera o utilizare mai extrema a discurilor. Discul canelat prezinta totusi o rezistenta mai mare fata de discul perforat, de aceea el va avea si o durata mai lunga de viata.

Daca nu va doriti sa va supuneti discurile de frana la conditii extreme, ar trebui sa alegeti discul perforat. Aceasta varianta ofera o capacitate de racire mai mare. Atat canelarea, cat si perforarea sunt concepute special, astfel incat sa se realizeze o eliminare mai performanta a caldurii. Prezenta orificiilor ofera o capacitate mai mare de disipare a caldurii in timpul franarii, fata de cea garantata de canelurile specifice discurilor canelate.

Imediat ce v-ati ales discul de frana ( pe revizieshop poti gasi discuri de frana pentru Opel Insignia si o multime de alte modele Opel ), nu utiati sa optati si pentru placutele de frana adecvate. Ele trebuie sa functioneze la unison, de aceea discurile sportive, au nevoie si de placute cu performante similare. Daca folositi placute de frana nepotrivite, performanta va scadea simtitor. Ideea este ca masina voastra sa se bucure de performante excelente, precum si de controlul total asupra actiunii de franare.

 

Previous post Vreti sa achizitionati o vitrina de bauturi? Apelati la Fresco Expert!
Next post Studiu Regina Maria. Doar 1,3% dintre persoanele vaccinate anti-Covid s-au infectat cu coronavirus după imunizare. Nivelul de anticorpi scade, în medie, cu 66% la trei luni de la vaccinare, însă răspunsul imun rămâne puternic.