Un renumit profesor de cercetare din Franţa a raportat rezultatele de succes ale unui nou tratament pentru Covid-19, testele timpurii sugerează că poate opri răspândirea virusului în doar şase zile, transmite Le Parisien.
Profesorul Didier Raoult de la Institul Spitalului Universitar pentru Infecţii Meditareene, a publicat un videoclip care explică procesele descoperirii sale.
Profesorul Raoult este un specialist în boli infecţioase şi şeful institului care a fost însărcinat de către guvernul francez şi consultat pentru a cerceta posibile tratamente ale Covid-19.
El a spus că primii pacienţi cu Covid-19, pe care i-a tratat cu clorochina, au cunoscut o accelerare rapidă şi eficientă a procesului de vindecare şi o scădere accentuată a timpului în care au rămas contagioşi.
Clorochina – care este folosită în mod normal pentru a preveni şi trata malaria – a fost administrată prin medicamentul numit, Plaquenil.
24 de pacienţi au primit noul tratament, care au fost printre primii care s-au infectat în sud-estul Franţei şi care s-au internat voluntar la spital pentru acest proces.
Pacienţilor li s-a acordat 600mcg pe zi timp de 10 zile. Au fost monitorizate îndeaproape, deoarece medicamentul poate interacţiona cu alte medicamente şi poate provoca reacţii adverse severe în unele cazuri.
Profesorul Raoult a spus: „Am inclus pe toţi cei care erau de acord [pentru a fi trataţi], ceea ce era aproape toată lumea. Două oraşe din protocol, Nisa şi Avignon, ne-au oferit pacienţi [infectaţi] care încă nu au primit tratament. Am putut constata că pacienţii care nu au primit Plaquenil (medicamentul care conţine hidroxicloroquina) erau încă contagioşi după şase zile, dar dintre cei care au primit Plaquenil, după şase zile, doar 25% erau încă contagioşi.”
Fosfatul clorochinului şi hidroxiclorochina au fost folosite anterior pentru a trata pacienţii cu coronavirus din China, în cadrul studiilor clinice Covid-19 în desfăşurare.
Kaletra, un medicament antiviral bazat în SUA, utilizat în mod normal pentru a trata HIV, este un alt medicament care este testat în lupta împotriva Covid-19.
Sursa stire bursa.ro